Na een week vol festiviteiten stond op zaterdag 10 augustus het slotfestival van Antwerp Pride op het programma. Met artiesten als Michael Lanzo, Lilianne Saint-Pierre en Eurosongwinnaar Conchita Wurst passeerden er heel wat bekende namen de revue.

De namiddag ging bijna volledig gebukt onder één aanhoudende regenbui, maar dat hield een volledig volgelopen Grote Markt niet tegen om de week feestend af te sluiten . Om twee uur opende het festival met optredens van drag queens, en ging daarna verder met muzikale gasten.

Muziek maestro!

Eén van die muzikale gasten was Belgium’s Got Talentwinnaar Michael Lanzo. Hij trok al vroeg heel wat fans naar de Grote Markt. Het publiek zong luidkeels mee, en schoof na het optreden gretig aan voor gesigneerde foto’s.

Er werd ook tijd gemaakt voor enkele Vlaamse toppers als Lilianne Saint-Pierre. Zij zorgde zelfs voor tranen bij een deel van het publiek toen ze een oproep deed tot respect voor ieders geaardheid.

JIM-VJ Dimitri – op roze basketschoenen - kwam langs om enkele covers te brengen. Op het moment van zijn optreden stopte het zowaar even met regenen en konden de paraplu’s naar beneden. Maar dat was maar uitstel van executie.

Regenweer eist tol

De natte namiddag eiste uiteindelijk toch nog zijn tol. Katrina (van Katrina and the Waves) stond vast in een ondergelopen Kennedytunnel, waardoor ze niet op tijd op haar optreden geraakte. Eén van de backing vocals bracht redding, en zong onder leiding van de live band enkele nummers uit haar repertoire.

Enkele minuten voor het optreden van de Eurosongwinnaar Conchita Wurst sprak Antwerps Schepen van Cultuur Philip Heylen het publiek nog even toe. Hij benadrukte het belang om op te komen voor ieders rechten en mening. En dan kwam het moment waar iedereen op wachtte.

Een tweetal uur voor het optreden van Conchita Wurst zorde een lookalike nog voor de nodige verwarring en gefronste wenkbrauwen. Maar uiteindelijk kwam de echte Conchita toch opdagen. Voor velen is zij hét icoon bij uitstek van de holebigemeenschap, en het optreden was dan ook een verpletterend succes. En zo eindigde het festival ondanks de regen toch op een hoogtepunt.

© 2014 - StampMedia - Stefan Lambrechts