De nieuwe Deurnese reus is dit weekend voorgesteld. Vic Mees ofwel ‘Mister Antwerp’ werd vereeuwigd als reus. Antwerpsupporters begeleidden de reus zaterdag richting Bosuil.

Vic Mees wisselde intussen drie jaar geleden het tijdelijke voor het eeuwige, maar zaterdagmiddag werd Reus Vic, onder het goedkeurend oog van zijn familie, ingeschreven in het Bevolkingsregister van Deurne. Districtsvoorzitter Peter Wouters (N-VA) heette de nieuwe inwoner ludiek welkom.

Mister Antwerp

Na de ceremonie volgde een kleine receptie, waarna ‘Mister Antwerp’ onder begeleiding
van de Antwerpse vlaggendragers en de fanfare naar zijn Bosuil werd gebracht. De echte Vic Mees speelde namelijk zijn hele carrière bij R. Antwerp F.C. en hield daar zijn bijnaam 'Mister Antwerp' aan over. Hij speelde 649 wedstrijden voor de Great Old - in 2002 riepen de supporters van R.A.F.C. hem uit tot 'Speler van de Eeuw'.

https://www.flickr.com/photos/stampmedia/sets/72157656357613105

De druilerige tocht liep via de Vic Meesstraat, die enkele maanden eerder werd gehuldigd. Reus Vic maakte een ereronde op zijn veld, onder luid aplaus van de trouwe Antwerpaanhang. Als klap op de vuurpijl gaf hij ook nog de aftrap van de vriendschappelijke wedstrijd tegen Lierse.

Zondag, daags na de wedstrijd, volgde de fandag van Antwerp, waar je de reus ook kon bewonderen. Het hoofd van de reus is ontworpen en gemaakt door kunstenaar Gilbert Groffen. Het geraamte werd vervaardigd door de leerlingen van het VTI Kontich. De gigant is drie meter hoog en weegt 35 kilogram.

Meer info over de Deurnese reuzen vind je op www.facebook.com/reuzen.vandeurne.

 © 2015 - StampMedia - Stefan Lambrechts


Dit artikel werd gepubliceerd door Newsmonkey.be op 27/07/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 27/07/2015