Relatiebureau B-loved is sinds kort het eerste Belgische lid van de Nederlandse Branchevereniging Singles Keurmerk (BVSK). Dankzij het certificaat garandeert B-loved haar klanten te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen.

Het lidmaatschap van B-loved houdt onder andere in dat ze zich aan de beroepscode moeten houden. Die code werd door BVKS opgericht als richtlijn voor datingbureau’s. Aangezien zij gevoelige privé-informatie van hun klanten ontvangen, moet discretie kunnen gegarandeerd worden. Bovendien is een datingbureau moreel verplicht de verkregen info niet te misbruiken en dat ook zo naar zijn cliënteel te communiceren.

Naast de beroepscode richtte het BVKS ook een garantiefonds op. Klanten kunnen zich via een bijdrage van 12,50 euro hiervoor vrijwillig inschrijven. Zoals de naam het zelf zegt, biedt het garantiefonds een optimaal haalbare zekerheid voor de consument. Daarom probeert B-loved hun cliënteel binnen het jaar een geschikte match aan te bieden.

B-loved

B-loved is met zijn databestand van 2000 kandidaten één van de grootste datingbureaus van België. Het relatiebureau werd in 2009 opgericht door Marijke Eerens en telt ondertussen al zeven medewerkers verspreid over Vlaanderen en Brussel. Momenteel pronkt het bureau met een slaagkans van 83 procent, een meerwaarde die Eerens via het kwaliteitskeurmerk wil behouden. “Een kwaliteitskeurmerk met een heldere beroepscode maakt de zoektocht naar een levenspartner gemakkelijker en betrouwbaarder”, zegt Marijke Eerens.

Verschillende wetgeving

R&F Introductions, een collega van B-loved en actief in Vlaanderen, is geen lid van BVKS. Sterker nog, zij waren niet op de hoogte van het bestaan ervan. R&F Introductions benadrukt dat de wetgeving in België sowieso al uitgebreider en strenger is dan die van onze Nooderburen. R&F Introductions hecht er veel belang aan deze te volgen in het belang van hun cliënteel. “Het budget dat wij de afgelopen jaren al gespendeerd hebben aan databanken, logboeken,… Daar kan volgens mij geen enkel ander relatiebureau aan tippen”, zegt Audrey Laeremans zaakvoerder van R&F productions.

Of er nog meer Belgische datingbureau’s de richtlijnen van het BVSK zullen volgen, valt dus nog af te wachten.

© 2017 – StampMedia - Birgit Tureluren


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 21/02/2017
Dit artikel werd gepubliceerd door Newsmonkey.be op 21/02/2017