Een Breakdown in twee zalen, dat moest een feest worden in Rondpunt 26 te Genk. Hans 'Murdock' Machiels speelde het weer maar eens klaar. Een uitverkochte zaal en 13 deejay sets in een avond. Het feestje ging dan ook door tot in de vroege uurtjes.

Om een knalfuif mee te maken, moest je vrijdagavond 26 november in Genk aanwezig zijn. De avond begon stil met ’Harmony’ in de main room en ‘The Antz’ in de electro rave club. Murdock zorgde daarna voor het hoogtepunt en startte het echte feestje. ’The Mixfitz’ zetten in de tweede zaal de boel op stelten.

Dj Damented en Dj Jack, twee heren die al een hele tijd meedraaien, verwenden ons met een interview. “We zijn blij in Genk te zijn. Hoewel we ook vaak grotere optredens doen, zijn deze kleinere zalen leuk om nieuwe dingen te proberen”, waren ze het met elkaar eens. “We hebben het vandaag bij één stijl gehouden, want normaal spelen we alles door elkaar.” Als ik vraag of we nog veel van hen gaan horen, knikken ze een overtuigende “ja”.

Wall of death

Tegen half twee begon het feest echt los te komen met ‘Foreign Beggars’ on stage. Tegen alle regels in een ’wall of death’ ( Groep in twee splitsen en deze tegen elkaar in laten stormen, nvdr) vormen, stage diven of meisjes op het podium roepen: ze deden het allemaal. Het publiek werd gek en de security moest boven op de afsluiting staan om de mensenmassa tegen te houden.

Om achteraf dan nog snel met Hans Machiels te kunnen praten, moesten we in de backstage ruimte zijn. “Het was echt weer een feestje, op deze avonden weet ik echt weer waarom ik mijn werk graag doe. Doordat we uitverkocht waren, hebben we het perfecte publiek samen gekregen.”

© 2010 – StampMedia – Ester Swennen; Foto's: Pauline Poelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 28/11/2010