Ook dit jaar hield het feestje Breakdown halt op Genk on Stage. Vrijdag 24 juni werd het feest ingezet door Airvalue & Bloodfire op het 'Factor J'-podium. Ook Hazard en D-Minds speelden die avond. Ondanks het slechte weer leefden vele jongeren zich uit op de weide en aan de bar.

Dat Breakdown elke keer succes kent bij jongeren is algemeen geweten. Het drum and bass en dubstep gebeuren werd in het leven geroepen door Hans 'Murdock' Machiels en Ed & Kim en kent nu een onevenaarbaar succes bij de Genkse jeugd. Maar wat vonden ze van het hele outdoor gebeuren? Een deel van de genodigden vond het een echte festivalervaring, een andere deel vond de modder een storende factor.

Belgium, the place to be

Het initiatief noemt zichzelf 'The Number One Dance Event', maar dat was deze keer niet helemaal correct. Hoewel de voorste rijen van het publiek zich helemaal uitleefden, was het achteraan opmerkelijk stil en kalm. Het zou de dj's worst wezen. De heren van Dubba Jonny verzekerden me dat België 'the place to be' is voor een artiest.

Outdoor factor

Nick Scott en Brian Dunn (Dubba Jonny) vonden het initiatief van Breakdown trouwens ten zeerste geslaagd. Iets wat je in het V.K. niet terugvindt. Bovendien is het publiek hier veel ruimer dan eventueel gelijkaardige events in Engeland. Mede dankzij de outdoor factor stonden meer gezapige vijftigers stevig van jetje te geven tussen onbezonnen tieners. En hoewel de akoestiek tussen de hoge gebouwen rond het podium niet optimaal was, trok niemand hier zich iets van aan.

"Ze volgen ons gewoon overal"

"Het lijkt de jongeren niet uit te maken of we nu in Genk, Hasselt of Antwerpen zijn", vertelt Kim Mathijs. "Ze volgen ons gewoon overal." De medeorganisator van Breakdown speelde later op de afterparty van Positif.

Zaterdag 25 juni is er onder de kerk in de crypte nog een Positif afterparty. Alsof het feest op Genk On Stage nooit stopt.

© 2011 - StampMedia - Ester Swennen en Maurizio Ciranni


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 25/06/2011
Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 26/06/2011