© Cambio

Cambio heeft zijn 300ste deelwagen in gebruik genomen in Antwerpen. Het autodeelbedrijf werd in 2006 opgericht. Destijds had het slechts tientallen gebruikers. Zeventien jaar en duizenden gebruikers later rijden er dus driehonderd Cambio-auto’s rond. Een nieuwe mijlpaal.

Intussen is Cambio actief in meer dan 65 steden en gemeenten in Vlaanderen. Zo’n 34.000 Vlamingen – waaronder 7.500 Antwerpenaren – gebruiken het autodeelsysteem. Het bedrijf is zich doorheen de jaren altijd blijven inzetten om de overstap van een eigen wagen naar een gedeelde wagen makkelijker te maken.

Dertien privéwagens

Autodelen biedt vaak aanzienlijke kostenbesparingen. Geert Gisquière, directeur Cambio Vlaanderen: “Een eigen auto kost geld, zelfs als die stil staat. Met Cambio betaal je alleen voor je auto als je hem daadwerkelijk nodig hebt. Als je minder dan 11.000 km per jaar rijdt, kun je honderden tot duizenden euro’s per jaar besparen.”

Maar ook de hele samenleving plukt er vruchten van. Een Cambio-wagen vervangt tot dertien privéwagens. “Zo hebben we in Antwerpen een oppervlakte aan parkeerruimte vrijgemaakt gelijkaardig aan de grootte van het nieuwe Zuidpark”, zegt Gisquière.

Deze publicatie kwam tot stand dankzij een exclusieve samenwerking met Gazet van Antwerpen. Zes jongeren van StampMedia draaiden in de eerste week van de paasvakantie mee op de stadsredactie van Gazet Van Antwerpen. Ze brachten verhalen uit hun eigen leefwereld, en speelden ook in op het dagelijkse nieuws in en rond Antwerpen. 

Bekijk hier alle publicaties die de jongeren tijdens de mediaweek bij GVA hebben gemaakt.


Dit artikel werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen op 04/04/2023.

vorige volgende