Dinsdagavond kwamen de jongeren aan bij de waterskiclub van Genk, na een 12-daagse boottocht van 140 km. Rond 18.00 uur werden de jongeren feestelijk ontvangen. Van burgemeester Wim Dries ontvingen ze hun attest van deelname aan De Barre Tocht. Na de toespraken sprongen alle jongeren het water in.

"Vandaag was het echt genieten toen we aankwamen", vertelt Jeroen Ghelen (21). "Al die aandacht, echt ongelofelijk hoeveel mensen onze avonturen volgden. Gisteren passeerden we in Neerharen en Jos, de sympathieke sluiswachter, kende ons nog van vorig jaar. Hij las al onze artikels en was nog zo vriendelijk om ons ’s avonds nog te laten versassen."

De Maas in

"De groepssfeer was fantastisch", vertelt stuurvrouw Stefanie Granturchi. "Ik had hier en daar wel een conflict verwacht, we waren daar zelfs op voorbereid, maar het bleef gelukkig bij enkele discussies." Na haar toespraak slingerden de jongeren Stefanie gekscherend de Maas in, waarna ze er zelf achteraan sprongen.

De jongeren verbeterden bovendien ook hun toptijd van de laatste kilometer. Met acht minuten en achtenveertig seconden deden ze het twaalf seconden beter dan hun vorig record.

Mentaal vermoeiend

"De twaalf dagen waren voor mij op fysiek vlak geen probleem", aldus R.M. (20). "Maar mentaal was het wel vermoeiend. Als je met elf man twee weken op een boot zit, dan is er soms wel een woordenwisseling. Nu heb ik even nood aan rust."

"Als ik straks thuis kom, ga ik snel even douchen en dan vlieg ik onmiddellijk mijn bed in", zegt de vermoeide Nordin Di Giacomo (16). "De tocht viel beter mee dan verwacht, vorig jaar roeide ik ook mee en toen was het zwaarder."

Tot en met vrijdag zendt TV Limburg dagelijks nog een aflevering uit over De Barre Tocht.

© 2011 - StampMedia/Het Belang van Limburg - Sander Carollo

 

 


 

Dit artikel werd eerst gepubliceerd in Het Belang van Limburg op 13/07/2011 pag.31