De Boekenbeurs is al 80 jaar een vaste waarde in Antwerpen, maar is die expo nog wel relevant? Naar aanleiding van een artikel in De Morgen (“Vijf goede redenen waarom we beter niet meer naar de Boekenbeurs gaan”) trokken wij de straat op om te peilen wat de Antwerpenaar ervan vindt.

Na een korte bevraging van een twintigtal mensen, krijgen we de indruk dat de Boekenbeurs nog steeds leeft onder de Antwerpenaren. Wat wel opvalt is dat mensen eerder voor de gezelligheid een bezoekje nemen aan de expo, dan er effectief boeken te kopen.

Een iets negatievere klank krijgen we van de Antwerpse jongeren. Er is volgens hen niet voldoende publiciteit waardoor het programma niet in het oog springt. “De Boekenbeurs zou wat meer moeten meegaan met zijn tijd en adverteren op sociale media", aldus Joël (24).

Bij de oudere generaties valt de boekenbeurs wat meer in de smaak. Eliza (80), die afgelopen week samen met haar zestienjarige kleinzoon naar de boekenbeurs trok, vindt de Boekenbeurs nog steeds een leuke activiteit voor alle leeftijden. Ook de organisatie van de boekenbeurs kijkt alvast tevreden terug op de eerste drie dagen van het evenement. “Ruim 40.000 bezoekers overschrijdt ruim de verwachtingen”.

Als het aan de Antwerpenaren ligt, is het dus best nog wel de moeite om naar de Boekenbeurs te gaan en mag ze best nog wel 80 jaar blijven bestaan.

© 2016 -  StampMedia - Fay van der Sluijs, Charline Frateur en Anouar Abdellati


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 11/11/2016