Kunstbende is een unieke wedstrijd in kunst voor iedereen van 13 tot en met 19. Dit jaar brandden wij van nieuwsgierigheid naar wie de jongste en de oudste deelnemers van deze Kunstbende-editie waren. Het blijken Lucas Temmerman (12) en Astrid Goosens (19) te zijn.

Heel jong, maar toch al wel populair bij de meisjes. Lucas danst nu ongeeer een jaar hiphop en popping met zijn broer Nicolas. Met een goede energieke dosis van Shizzle Manizzle en wat breakdance hebben Lucas en zijn broer een reis naar Berlijn gewonnen. Lucas blinkt uit in snelle, harde bewegingen waarbij je voeten nooit grond raken. Dans is een passie voor hem.

Genoemde ‘Brothers in Break’ zijn ze een echte dansbrotherhood - er is geen ander woord voor. Wat voor ons een vraag is, is voor Lucas een weet. Wie hij bewondert als danser?’ “Mijn broer”, antwoordt hij met feilloze zekerheid en trots. Bekijk foto's via Flickr:

Origineel zijn

Onze oudste deelnemer, Astrid, eindigt als winnaar in categorie Mode. Geïnspireerd door de oude Grieken en Olympische spelen scoorde zij met haar speelse collectie – een originele mix van het oude, de sport en een modesnuifje. Voor haar was het de tweede keer in de Kunstbendewedstrijd. Haar zekerheid heeft zij vooral uit vorige ervaring en deelname geput: “Je weet min of meer wat je kan verwachten en dat geeft meer gevoel van zekerheid. Het is vooral belangrijk om een origineel idee te hebben.’

19 jaar en winnaar: net op tijd, want volgend jaar mag ze niet meer deelnemen. Een mooie afsluiter van een periode en een stap voorwaarts in een nieuwe kunstwereld: “Het is spijtig dat ik niet meer kan meedoen, maar het zou wel leuk zijn om in de jury te zitten…Misschien, wie weet…”, zegt zij hoopvol. Bekijk de foto's van de categorie Mode via Flickr:

Zeker van zichzelf

Sommige mensen verwijzen vaak naar uitdrukkinge als beginners’ luck, of herhaling is de moeder van de wetenschap. Passen ze bij onze winnaars? Soms, misschien. Niettemin: het belangrijkste in deze wedstrijd is de zekerheid in zichzelf. Waar en hoe je je geloof in jezelf vandaan krijgt: dat is een individuele zoektocht van elke mens. Wees moedig, pluk de kansen en heb geen schrik van  verliezen. Kunstbende is een vriendelijke manier om te groeien, daar vertrekt niemand zonder een goede en nuttige feedback.

© 2014 – StampMedia – Alisa Nadezhkina, foto's: Liesbeth Knaeps, Stefan Lambrechts, Tara Boutaleb


Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 12/05/2014
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 12/05/2014