Op 26 januari organiseert Villanella (Kunsthuis voor Kinderen en Jongeren) De Nacht van de Debutant in DE STUDIO in Antwerpen. Hiermee geeft het jonge debutanten een podiumplek en een publiek.

Het belooft een nacht te worden vol feestgedruis, literatuur, film en muziek. Op vier podia stellen jonge schrijvers, muzikanten en filmmakers hun eerste werk voor. Zo kan je onder andere luisteren naar het eerste album van de Nederlandstalige singer-songwriter Roy Aernouts en presenteert Manuel Janssens, die net de schoolbanken achter zich heeft gelaten, twee van zijn kortfilms.

DE STUDIO: een plaats voor talent

DE STUDIO biedt jaarlijks zo’n 150 voorstellingen aan van gevestigde waarden in het kinder- en jongerentheatercircuit, zoals Laika en FroeFroe. Daarnaast is DE STUDIO een centrum waar jong talent de kans krijgt om te spelen en zichzelf te ontwikkelen.

De nacht biedt kansen

"Voor ons is het de ideale kans om ineens een groot publiek kennis te laten maken met ons concept", zegt Adriaan Severings, dj bij het kunstenaarscollectief La Lluvia. La Lluvia bestaat uit elf verschillende kunstenaars die elk vanuit hun eigen werkgebied eenzelfde gevoel naar het publiek proberen over te brengen. "Tijdens de Nacht van de Debutant zullen een andere dj en ik plaatjes draaien, terwijl een saxofonist jamt op onze muziek."

Ook Maud Vanhauwaert, tekstperformer en dichter, is blij met de komst van de Nacht van de Debutant: "Zo’n optreden is natuurlijk de ideale kans om nieuw materiaal uit te testen. Het is altijd spannend om te kijken hoe het publiek reageert." Vanhauwaert merkt op dat er niet alleen debutanten optreden die avond: "Mijn eigen poëziedebuut verscheen bijvoorbeeld in 2011. Maar het is natuurlijk fantastisch dat er zo veel aandacht is voor jonge schrijvers en performers!"

© 2013 - Stampmedia - Karolien Segers


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 22/01/2013
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 22/01/2013
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 22/01/2013
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 22/01/2013
Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 22/01/2013
Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 22/01/2013
Dit artikel werd gepubliceerd door CJP.be op 22/01/2013