ANTWERPEN - De 7de editie van Wolstraat Zeven, een tweemaandelijks praatcafé over cultuur en media, liet drie uiteenlopende gasten aan het woord. Uitgenodigd waren Stijn Vranken, stadsdichter van Antwerpen; Evi Hanssen, leading lady van VTM; Peter Van den Begin, acteur in veel Vlaamse films en series. Een gespreksavond in een prettige, exclusieve sfeer.

Wolstraat Zeven vindt plaats in een kelder onder een boekenwinkel. Er is zeven man publiek per BV. Dat ligt aan de concurrentie met een voettabalwedstrijd die tegelijkertijd wordt uitgezonden. Er heerst een prettige, exclusieve sfeer. Mariona Smets, een jonge Vlaamse zangeres die binnenkort een album zal opnemen in Tennessee, zorgt voor de muzikale omlijsting.

Er wordt gemakkelijk gebabbeld en menigmaal wordt er door de geïnterviewden zelf gerefereerd aan het feit dat er geen telefoonbereik is in de kelder. Om die reden kunnen ze vrijuit praten met presentator Lieven Bax.

Evi Hanssen

Evi Hanssen lijkt bijzonder opgetogen over de kleine schare aan publiek. Ze vertelt met humor over hoe ze in Expeditie Robinson heeft geleerd hoe ze mensen moet wegsturen en hoe ze dat in 'Mijn pop-up restaurant' opnieuw zal moeten doen.

Hanssen beklaagt zich over haar tekort aan sterallures en mijmert over de zangcarrière die ze nog steeds ambieert. In 2015 zal ze gaan toeren en zingen met een gezelschap, waar ze bijzonder veel zin in heeft, maar waarvan ze niet denkt dat dat het begin zal zijn van een grootse carriere.

Bescheiden

Hoe kleiner het aquarium, hoe minder groot de vissen worden. Stop vier bekende Vlamingen in een kelder en ze vinden zich opnieuw uit. Een bescheiden Stijn Vranken vertelt dat hij zichzelf niet kan en wil meten met zijn voorgangers en dat hij zichzelf liever als opkomend talent wil blijven zien. Het is tekenend voor de sfeer die avond.

De reacties van de gasten achteraf waren net zo oprecht als de vraaggesprekken. “Er heerste een prettige, exclusieve sfeer”, vertelde één van de gasten na afloop, die wel enigszins verwonderd was over het concept. “Blijkbaar spreekt het toch niet iedereen aan”, reageerde zij op mijn verwondering over de kleinschalige aanpak.

Begin mei is er opnieuw een praatcafé in de kelder van boekenwinkel ‘De Groene Waterman’. Welke gasten dan de revue passeren, kan je volgen op deze Facebook- of Twitterpagina.

© 2014 – StampMedia – Tim Thomaes


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 21/03/2014