Zaterdag vindt de Danspromenade al voor de derde keer plaats in Antwerpen. Op vier verschillende locaties kunnen bezoekers en toevallige voorbijgangers deelnemen aan dansinitiaties.

De Danspromenade vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 maart op verschillende plekken in Antwerpen. De organisatie achter de Danspromenade, Sylvester Events, laat weten dat het concept dit jaar veranderde, in vergelijking met de vorige twee edities.

“Dit jaar gaan de evenementen daarom door op vier centrale locaties. De Grote Markt wordt de klassieke zone met vooral ballet, jive en jazz. Op de Groenplaats zal vooral Latijnse dans en muziek te zien en te horen zijn. Sint-Jansvliet wordt de Urban zone met hiphop, streetdance en breakdance. Aan het Steenplein ten slotte wordt een retrozone gemaakt, met bijvoorbeeld swing of tapdans”, klinkt het bij de organisatie.

Waarom de wijziging? “Vorige jaren gingen bezoekers niet naar alle dertien locaties van de Danspromenade. Zo hopen we dat bezoekers een beetje van alles te zien zullen krijgen. Bijna alles vindt buiten plaats, dus het is makkelijk om even langs te lopen en te proeven van verschillende dansen”, weet de organisatie. Een opmerkelijke locatie is ‘t Schoon Verdiep, in het Stadhuis. Meteen ook de enige locatie binnenshuis.

België geen dansland

Meer dan twintig dansgroepen doen mee aan het evenement. Zo ook Davy Brocatus van Dansstudio 1, 2, 3 die het belangrijk vindt dat dans in beeld wordt gebracht. “België is geen dansland, dat betekent dat mensen getriggerd moeten worden om dans te leren kennen. De Danspromenade maakt dat dit jaar mogelijk op een laagdrempelige manier.”

Brocatus zal met Dansstudio 1,2,3 te vinden zijn op verschillende van de vier locaties. “We zullen initiaties jive, jazz, wals en hiphop geven. De basis van deze dansen zijn makkelijk aan te leren en ze zijn gekend.”

Flashmob

Naast de dansinitiaties op de verschillende locaties, vinden er dit jaar ook enkele flashmobs plaats. “Het gaat hier om een showcase waar jong en oud aan deelneemt en je kan zien wat voor dansen er zoal zijn”, aldus Brocatus.

Het hele programma van de Danspromenade is hier te vinden. 

© 2016 – StampMedia – Pieter-Jan Clement; foto: Bjorn Lauwerijs


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 25/03/2016
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 25/03/2016