Op zaterdag 30 april vond de achtste editie van het festival Emotions plaats in Bilzen. Op de affiche stonden A Brand, AKS feat. Lola, Broken Glass Heroes en vele anderen.

Het festival Emotions wordt georganiseerd door en voor jongeren. Een groot aantal bezoekers zakte afgelopen zaterdag af naar het festivalterrein De Kimpel in Bilzen voor de zeventien artiesten.

Sebastien Dewaele maakte met zijn komedie 'Jezus in da living' het publiek aan het lachen. Hettie & Friends brachten een dansact die afwisselde tussen moderne dans en hiphop. Op het hoofdpodium speelden A Brand, Arquettes, Broken Glass Heroes en Discosluts. De elektronische beats van Serial Chillers, Spearman Rho en AKS feat. Lola zorgden niet alleen voor een feestje in de tent, maar ook voor een gezellige sfeer op de weide.

Een groeiend festival

Het Bilzense festival wordt elk jaar groter. Dat maakte nieuwe maatregelen noodzakelijk. Zo kregen jongeren onder de zestien geen alcohol. Om gehoorschade tegen te gaan werden 2.000 gratis oordopjes uitgedeeld en bleef het volume lager dan 101 decibel.

Jong talent gesteund door grote namen

De mix van jonge, lokale groepen en bekende Belgische bands valt op. Het festival is een springplank voor jong talent. Zo kregen Ellen Steegen en Feral Kids een plaats op de affiche dankzij hun overwinning op Pop a' Cast. De Feral Kids namen deze kans vol enthousiasme te baat. "Extra publiciteit is altijd fijn. Het is ook leuk om bevestiging te krijgen."

Dag Taeldeman van A Brand gelooft in jong talent en vindt aandacht voor jonge groepen belangrijk. "De jonge bands van nu zijn misschien de gevestigde waarden van de toekomst." Maar hoe kunnen beginnende bands opvallen? "Er bestaat gigantisch veel concurrentie. Overtuiging en vastberadenheid geven de doorslag. Beginnende groepen zijn het aan zichzelf verplicht om het maximum uit hun talent te halen", aldus Taeldeman. De jonge broers van Feral Kids gaan daarmee akkoord. "Je moet het vooral graag doen, veel oefenen en spelen wat je graag speelt."

Kortom, het was een meer dan geslaagde editie van Emotions met als afsluiter een stomende party met muziek van het dj-trio Discosluts.

© 2011 - StampMedia - Tekst: Marieke Stulens en Lena Huygen, foto's: Pauline Poelmans en Jolijn Lamers