Vier dagen lang ontvangt Greet (61) de pers met open armen in haar perstent op Jazz Middelheim. Ze zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt, en smeert ineens de kelen van de aanwezige pers. Tijd voor een kleine ode aan een prachtige vrouw.

Greet is al vijf jaar lang het vertrouwde gezicht voor de pers op Jazz Middelheim. Ze zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt op het festival, staat altijd klaar voor een babbel, en schenkt op ieder tijdstip van de dag met plezier een drankje in.

Jos

“Mijn partner Jos (Knaepen, jazzfotograaf nvdr.) is op alle jazzfestivals en concerten aanwezig en ik ga altijd met hem mee. Op een gegeven moment bood ik persmedewerkers spontaan een drankje aan wanneer ze in de perstent kwamen. De persverantwoordelijke van het festival, Philip Bossuyt, heeft me dan een keer gevraagd of ik samen met hem de opvang van de pers wou doen in de perstent. Ik heb niet getwijfeld, want zo kon ik het nuttige aan het aangename koppelen."

Greet foto: © Stefan Lambrechts

"Ik ken ook heel wat van de journalisten en fotografen persoonlijk, en dat maakt het werk een pak gemakkelijker. Bovendien is het gewoon erg leuk om mensen te verwennen”, lacht Greet.

Blij weerzien

Na al die jaren kent iedereen Greet en Greet zelf kent natuurlijk ook iedereen. “Het begin van het festival is altijd leuk. Je weet dan dat je mensen terug ziet, die je een heel jaar niet meer hebt gezien. Elke jaar komen dezelfde mensen terug en dat schept een band, natuurlijk. Op het einde van de rit, wanneer ik van iedereen afscheid heb moeten nemen, heb ik dan ook altijd wat last van Middelheimwee”, vertelt Greet.

Moeder van de Europese pers

Aangezien Jazz Middelheim een van de grootste Europese Jazzfestivals is, ontmoet Greet ook regelmatig buitenlandse pers. “Er is geen verschil tussen de buitenlandse pers en de onze. De appreciatie van iedereen is even groot. We staan ook bekend om onze gastvrije aanpak”, zegt Greet trots. “Iedereen krijgt hier voldoende aandacht, eten en drinken. Dat is in het buitenland naar het schijnt toch niet zo vanzelfsprekend.”

© 2014 – StampMedia – Karolien Segers; foto: Stefan Lambrechts


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 17/08/2015