reacties (0)

Aan de vooravond van de lokale verkiezingen, op 13 oktober, vond de vijfde editie van het Feest van de Jeugdvrijwilliger plaats in bioscoop Kinepolis in Hasselt. Ongeveer 200 Hasseltse vrijwilligers werden er getrakteerd op een gratis avondje film.

Het Feest van de Jeugdvrijwilliger wordt sinds 2008 jaarlijks georganiseerd om de Hasseltse vrijwilligers in het jeugdwerk te bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Het feest is een initiatief van de Hasseltse Jeugdraad in samenwerking met de Jeugddienst. Een twintigtal jeugdverenigingen en organisaties uit het Hasseltse jeugdwerk waren present en dongen met verschillende kandidaten mee naar de titel van Jeugdvrijwilliger van het Jaar.

Scoutsleider

De 24-jarige Jasper Hulsmans, scoutingleider van de groep Sint-Martinus, kreeg een reischeque cadeau én er wordt een plein in Hasselt naar hem vernoemd. De prijs werd uitgereikt door schepen van Jeugd Valerie Del Re. Jasper werd verkozen uit dertien genomineerden. Zijn nominatie heeft hij te danken aan zijn broer, die ook in de leiding staat. "De belangrijkste eigenschap die je moet hebben als leider is doorzettingsvermogen", zegt Hulsmans. "Sommigen haken af na enkele jaren, en dat is erg jammer." Zelf staat hij al zes jaar in leiding.

Geen last van GAS, wel van wildplassers

Opvallend afwezig was het topic van de GAS-boetes. De zogenaamde boetes voor openbare overlast behoren in Hasselt niet tot de kopzorgen. De meeste verenigingen ondervinden er geen tot bijna geen last van, zo blijkt. Sommigen hebben er zelfs nog nooit van gehoord. "Zeventig procent van de uitgeschreven boetes gaan hier over wildplassen. Zij die hierop betrapt worden, vliegen meteen op de bon. Andere overtredingen krijgen eerst een waarschuwing", aldus Valerie Del Re.

Twitterwall

Als bedankje voor hun harde werk kregen de vrijwilligers een gratis ticket voor de avant-première van de film Argo, geregisseerd door Ben Affleck. Daarbij kregen ze ook een voucher om een gratis drankje en snacks te nuttigen tijdens de film. Voor de film van start ging, werd een twitterwall op het grote scherm geprojecteerd met alle tweets over het evenement. Onder andere de verjaardag van Hannelore Vanwinge werd er aangekondigd. Ze werd ter plekke gevierd en kreeg een dikke kus van schepen Del Re.

De aanwezige jeugdverenigingen en organisaties gaven een brede staalkaart van wat Hasselt op gebied van jeugdwerk te bieden heeft. In totaal waren twintig groot-Hasseltse verenigingen aanwezig: Animo, het Jeugd Rode Kruis, de Chirogroepen van Herk, Sint-Jan, Wimmertingen en Kiewit, de Scoutinggroepen van Godsheide, Gidsen de Vrede en Sint-Martinus, de Akabe, de KLJ van Kuringen, de KSJ-groepen van Oskaria, Runkst en Tuilt, de KSA van Rapertingen, de VKSJ van Moos Herk, de jeugdhuizen ’t Geverke en ’t Lokaal en tot slot de Speelpleinwerking Zowiezo.

© 2012 - StampMedia - Stef Vananderoye, Foto's: Pauline Poelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 17/10/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Focus op Hasselt op 17/10/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Alles over jeugd op 17/10/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 18/10/2012


Reacties

Plaats een reactie