Het budget van een festivalganger varieert van festival tot festival. Het stadsfestival Genk On Stage is compleet gratis, maar toch spendeert iedereen er veel geld aan eten en drinken. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Wie doet wat om het festival zo goedkoop mogelijk door te komen?

Goede contacten met medewerkers op het terrein helpt ook. "Vrienden achter de toog zorgen af en toe voor een gratis pintje. Zo spendeer ik niet teveel geld op één dag", vertelt Gi (29), sippend aan het gerstenat.

Eten meenemen is minder populair. "De typische culinaire eettentjes van Genk On Stage zijn om duimen en vingers af te likken", aldus Jeanine (64).

Plaspauze

Een bezoek aan het toilet kost 30 cent. Een deel van de festivalgangers vindt dit te duur en gaat creatief om met acute watersnood. "Als ik de hele avond naar het toilet moet, ben ik veel geld kwijt. Daarom plas ik meestal tegen een boom", zegt Robben (21). "Ik zag zelfs festivalgangers in de vijver plassen", voegt hij er fluisterend aan toe.

Vervoer

Te voet, met de bus of per fiets zijn de goedkoopste manieren om Genk On Stage te bereiken. "Alleen spijtig dat er na twaalf uur geen bus meer rijdt. Daarom blijf ik dit weekend bij enkele vriendinnen in de buurt slapen", vertelt Jana (21). "Sofasurfen zou een goed alternatief zijn geweest. Jammer dat het niet is doorgegaan."

© 2011 – StampMedia – Ingrid Tokaruk, foto: Boumediene Belbachir


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 25/06/2011