© Seán Holderbusch

Er is tegenwoordig heel wat druk op vrouwen om plastische chirurgie te ondergaan. Dat komt deels doordat Instagram sterren het heel vaak doen. Dit kan een groot effect hebben op hoe de tieners van tegenwoordig denken. Ze willen net zoals hun Instagram rolmodellen zijn en dat is vaak een onmogelijk doel. Volgens Joeri Van den Bergh denkt 15% van de jongeren in Amerika eraan om plastische chirurgie te doen.

Kim Kardashian staat bekend om haar grote achterwerk en Kylie Jenner heeft ook al veel plastische chirurgie ondergaan in haar gezicht. Beide posten ze vaak foto’s op Instagram. Kim heeft 108 miljoen volgers op Instagram en Kylie heeft er 104 miljoen. Ook steeds meer jongeren ondergaan plastische chirurgie, in de hoop om meer op hun idolen te lijken.

©Kylie Jenner

Mensen zijn voor 90 à 95 procent van de tijd tevreden met hun operatie. Toch verloopt het niet altijd volgens plan. Er is zelfs een bekende tv-serie “Botched” waarin mensen geholpen worden die een slechte operatie hebben meegemaakt. Courteney Cox is hier een voorbeeld van. Nadat de plastische chirurg botox in haar gezicht spoot om er mooi te blijven uitzien voor Hollywood, had ze heel veel spijt. De foto’s zagen er ook niet bepaald goed uit. 

De meningen over plastische chirurgie bij mannen zijn verdeeld. Parship Magazine zegt dat ongeveer 50% van de mannen plastische chirurgie OK vindt, als er een goede reden voor is. Zo’n 25% van de mannen vindt plastische chirurgie niet aantrekkelijk.

Hieruit kunnen we concluderen dat plastische chirurgie zowel positief als negatief kan zijn.  Het hangt er van af hoe je het gebruikt en hoe vaak. Het kan je zelfzekerheid geven maar ook niet altijd.

vorige volgende