Jazz Middelheim: intellectueel, beschaafd, magisch, rustgevend. Het zijn maar enkele termen die van toepassing zijn op het festival. Wat er zeker nog bij lijkt te kunnen, is 'romantisch'. Want wat opvalt als je over het terrein loopt, is het aantal koppels dat hier naartoe komt om van de magische jazzsfeer te genieten.

Voor het ene koppel is Jazz Middelheim een eerste date, voor het andere een leuke jaarlijkse gewoonte. Voor Myriam (37) is het nóg iets anders. "Het is een perfecte romantische zomeravond in augustus waar ik na een drukke werkweek tot rust kan komen. Hier kan ik echt mijn batterijen opladen”.

In park Den Brandt zitten heel wat jazzliefhebbers per twee aan een tafeltje, of ze liggen op een dekentje in het gras. Het sfeervolle park met het kasteel in zijn groene omgeving brengt bezoekers duidelijk helemaal tot rust. De speciale setting ontlokt een heel gamma aan emoties, waaronder blijkbaar ook verliefdheid. Zo wordt het voor velen een feest voor oren én ogen.

Op Jazz Middelheim schenken mensen écht aandacht aan de muziek. Maar toch maken de koppeltjes tijdens het festival ook tijd voor andere leuke dingen: samen picknicken in de zon, de krant of een boek lezen, naar de glinsterende manenschijn kijken, en zo nu en dan de partner uiteraard eens kussen. “Maar niet te veel," lacht Filip (32), "omdat de muziek zó goed is, en als we liggen te kussen, kunnen we ons daar niet meer op focussen”.

© 2014 - StampMedia - Alisa Nadezhkina en Ilse Cox


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 17/08/2014