Jommeke staat centraal tijdens de Gentse Feesten op de kindernamiddag in het Zuidpark. Kinderen mogen in het Zonnedorp waar Jommeke woont een huis bouwen met bamboe en elastieken of iets bouwen met clics. Kinderen maken vliegtuigen van flessen en papier en je kunt ook spelletjes en strips van Jommeke kopen.

Kinderen moeten zich inschrijven, dan krijgen ze een gekleurd bandje en moeten ze hun naam en telefoon van hun mama of papa opschrijven. Jongeren tot twaalf jaar mogen een tekening inkleuren in het Kliederkladderbos, maar ook kinderen die ouder zijn, mogen dat.

Kinderen die ouder zijn dan drie jaar kunnen ook bellen blazen, papieren bloemen maken, snoephuisjes maken, twintig minuten touwtje springen, springen op een springkasteel en naar Theater & Co gaan.

Als kinderen van drie tot twaalf jaar een aantal eendjes vissen, winnen ze een gratis vakantiekamp. Als je een emmer vol vuil uit het park vult, krijg je een jojo.Er zijn ook twee muzikale wichten, Faro & Farinelli. De ene is de zanger, de andere is de zot. Ze zingen liedjes en maken gedichtjes voor kinderen.

© 2010 – StampMedia/MIAT – Iris Decabooter