Compagnie DeSnor is het kersverse gezelschap van Louis Janssens en Ferre Marnef, twee jonge wolven uit het Antwerpse. Op 12 en 13 april debuteren ze in HETPALEIS met hun voorstelling Wie je op de rechterwang slaat, keer je ook je linkerwang toe.

Samen met gelegenheidsactrice Robin Ekkart deelt het duo hun visie over de wereld met het publiek. Door verschillende thema's aan te kaarten, hopen ze iedereen aan het denken te zetten. De voorstelling is geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar oud.

Jonge theatermakers

Met Wie je op de rechterwang slaat, keer je ook je linkerwang toe is DeSnor aan zijn proefstuk toe. De voorstelling fungeert als kennismaking met wie de jonge theatermakers zijn en waar ze voor staan. Ondanks hun beperkte ervaring heeft het duo al een duidelijke visie van wat de toekomst brengt. "De onderwerpen die aangeraakt worden in deze voorstelling zijn ook de thema's die in toekomstige opvoeringen terugkomen", zegt Janssens.

Een eigen compagnie oprichten was voor Janssens al jaren een droom. Maar als 16-jarige een theatergezelschap uit de grond stampen, is geen evidentie, beaamt hij. "Om voet aan grond te krijgen in het woelige theatermilieu is het belangrijk een goede start te nemen. Doordat we nu de steun van HETPALEIS en Villanella hebben, hopen we dat de rest zal volgen."

© 2012 - StampMedia - Leen Baeten


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 11/04/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 11/04/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 11/04/2012