(Mediaraven) Dinsdag 17 september startte VIER met een nieuw televisieprogramma over dromen en verlangen bij jongeren met een beperking. In het reportageprogramma Ik Wil Ook Een Lief worden jongeren gevolgd op de zoektocht naar de liefde van hun leven.

"Ik doe mee omdat ik wil aantonen dat ik net ben zoals mensen zonder beperking. Ik heb ook mijn eigen gevoelens en wensen," reageert Dries Gilliaert.

De Tragiek der Schreeuw

Dries (22) heeft autisme en heeft het moeilijker dan leeftijdsgenoten om zijn gevoelens te tonen voor iemand. "De programmamakers van VIER contacteerde mij omdat ik eerder het boek De Tragiek der Schreeuw heb geschreven. Daar heb ik het over onbereikbare liefde. Ik heb het zelf moeilijk op dat communicatievlak.

Een crew bestaande uit een reporter, cameraman en geluidsman kwam een paar keer langs om de twintiger te volgen in zijn eigen leefomgeving. "Het thema sprak mij onmiddellijk aan, omdat ik ook wel iemand wil om zielsveel van te houden, maar ook iemand die mij kan begrijpen," reageert Dries.

"Omdat je over je persoonlijke verhalen moest vertellen voor de camera was meewerken aan het programma wel zwaar. Het was ook moeilijk om het vetrouwen te winnen van de crew. Daardoor had ik in het begin wel een beetje zenuwen. Maar al bij al is het mij toch goed gelukt," legt Dries uit.

© 2013 - Mediaraven - Stijn Van Damme