Een bus, een wereldhaven en 3 acteurs: meer is er niet nodig voor een onvergetelijke 2 uur durende voorstelling vanop een bus door de Antwerpse haven. De Zomer van Antwerpen voor jong en oud, nog de hele zomer lang, maar wel al uitverkocht.

Handhaven: een in mum van tijd uitverkochte activiteit uit het brede gamma van de zomer van Antwerpen. Beginnen doen we in het Havenpaviljoen, waar je een inleiding en kennismaking met de gidsen krijgt. Vertrekken doen we aan het MAS, waar men onder leiding van grappige gidsen al lachend over onze haven leert.

Met de quote "de haven is als de post" rijden we verder door de indrukwekende haven van Antwerpen. De Deurganckdoksluis – ‘s werelds grootste havensluis – maakte indruk op de kinderen in de bus.

Strip, fruitsla en accordeon

Na een tijdje rijden krijgen we onze eerste verrassing: een zakje met enkele gadgets, zoals een strip over de haven (‘De havengeest’). Niet zo veel verder wachtte er ons nog een leuke verrassing: verse fruitsla, omdat de Antwerpse haven de grootste importcijfers heeft bij het fruit liggen. Daarbij kwam een van onze gidsen met een accordeon af. “De lichtjes van de Schelde’ & ‘Antwaarpe, gij zijt veur mij’, grote hits over ‘t Stad, garantie voor een aangename en toffe sfeer.

Toen we vertrokken vergat een van de gidsen de accordeon, waardoor hij niet tijdig op de bus geraakte. Tot groot jolijt van de meegereisde kinderen. Naar het einde toe stonden we even stil door een openstaande brug, die aanleiding gaf voor moppentappen en raadseltjes. Zo ging het verder naar waar we begonnen waren. Twee uur die voorbijvlogen.

© 2014 – StampMedia – Stefan Lambrechts


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad – online op 02/07/2014