Op 21 januari 2012 vond de vierde voorronde van Humo’s Rock Rally plaats in Genk. Als tweede die avond speelde Laughing Academy, een vierkoppige groep uit Brussel en Genk. Johan Lenaerts (zanger) en Lukas Palmers (drummer) vertellen meer over de band en de wedstrijd.

De bandleden leerden elkaar toevallig kennen. "We kwamen elkaar tegen in een muziekwinkel. Nochtans komen we allemaal uit een andere streek. Ik kende Thomas (Francois, toetsenist) al en leerde toen Lukas (Palmers, drummer) kennen. Het klikte heel goed tussen ons", vertelt Lenaerts. "En toen kwam Patrick (Dubois, basgitaar) uit de hemel gevallen", vult Palmers aan.

De band ambieert niet per se bekendheid. "We willen vooral heel goed spelen, daar krijgen we voldoening van", aldus Lenaerts.

Humo's Rock Rally

"Geselecteerd worden voor de wedstrijd voelt goed, vooral omdat we nog maar twee jaar bestaan. Dat Humo's Rock Rally de grootste muziekwedstrijd van Vlaanderen is, maakt het extra leuk", vertelt Lenaerts. De groep genoot van het concert zaterdag. "Alles is heel goed georganiseerd", vertelt Palmers. "De sfeer in het publiek zat goed. Alleen was er, jammer genoeg, een hoog concurrentiegehalte achter de schermen."

Kampvuurversie

De bandleden werken goed samen. "Ik schrijf de teksten", vertelt Lenaerts. "Meestal heb ik gewoon een melodie in mijn hoofd. Met een beetje geluk ligt er dan een gitaar in de buurt en zit ik meteen in een bepaalde sfeer. Als ik nog meer chance heb, voelt de rest van de band die sfeer ook aan. Zo zijn we meteen vertrokken! Eigenlijk maak ik een soort kampvuurversie en de rest vult aan. Vroeger was iedereen het altijd eens met elkaar, maar de laatste tijd discussiëren we wel eens. Gelukkig worden zulke onenigheden snel opgelost", vult Palmers aan.

"Waar ik mijn inspiratie haal? Eigenlijk overal. Vaak uit persoonlijke ervaringen of dingen die ik meemaak. Maar ik kan bijvoorbeeld ook veel ideeën opdoen in Brussel, waar ik woon", zegt Lenaerts.

Veel repeteren, weinig optreden

"We doen zeker niet mee aan de wedstrijd om te winnen", zegt Palmers. "We bekijken het als een springplank naar meer. Natuurlijk blijft het ook een leuke speelgelegenheid." De band treedt namelijk niet zo vaak op. "Als je niet in het circuit van boekingen zit, moet je alles zelf regelen", vertelt Lenaerts. "En eigenlijk zijn we gewoon te lui om dat te doen", lacht Palmers. Repeteren doen ze wel veel. "Tijdens onze repetities, een tot drie keer per week, klinken we heel goed", denkt Lenaerts. "Hopelijk worden we na deze wedstrijd meer gevraagd."

© 2012 - StampMedia - Tekst: Eva Grosemans, foto: Pieterjan Schraepen


Dit atikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 24/01/2012
Dit atikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 24/01/2012
Dit atikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 24/01/2012
Dit artikel werd gepubliceerd in Het Belang van Limburg op 28 januari 2012, p. 10