Foto: Tess Merschout

De Herentalse basisschool De 3 Master zamelde drie weken lang voedsel in voor de Molse organisatie Actie M.I.N. Dat deden ze naar aanleiding van De Warmste Week.

Door het coronavirus mochten mensen dit jaar voor de Warmste Week uitzonderlijk geen geld inzamelen voor organisaties. In plaats daarvan zochten ze helpende handen. Basisschool De 3 Master in Herentals kwam met de actie ‘Een kerstmis zonder eten, daar willen wij niet van weten!’ Met dat initiatief wil de school eten inzamelen voor zij die het moeilijk hebben in deze bizarre tijden.

Het idee kwam van Jozef Mertens, die op school ook bekend staat als ‘meester Jef’. De leerlingen en leerkrachten zamelden de voorbije weken winkelkarren vol in voor Actie Mensen in Nood (M.I.N.) in Mol. De organisatie, die elk weekend gratis voedingsmiddelen uitdeelt aan gezinnen, gaf aan bijna door haar voorraad te zitten.  Ook op De 3 Master merken ze dat steeds meer leerlingen het financieel moeilijk hebben.

"Ik hoop dat de kinderen die het thuis niet zo gemakkelijk hebben, toch veel kunnen eten dankzij onze actie"

Katja (12), leerlinge

Warmste thermometer

Zowel leerlingen, leerkrachten als ouders waren betrokken bij het initiatief. Er hangt zelfs een warmste thermometer op de speelplaats. Voor elke volle winkelkar, komt er een vlammetje bij. Op het moment van schrijven, stonden er acht vlammetjes op de thermometer. Vorige week woensdag (16/12) werd de buit naar Mol gebracht.

De leerlingen waren erg enthousiast, vooral over de thermometer die ze zo snel mogelijk gevuld wilden zien. “Ik hoop dat de kinderen die het thuis niet zo gemakkelijk hebben, toch veel kunnen eten dankzij onze actie. Ik heb zelf alvast veel bijgedragen”, zegt de 12-jarige Katja.

Bloemen

Maar het bleef niet bij een voedselinzameling op de Herentalse school. “We hebben kunstbloemen gemaakt die we dan gingen uitdelen aan medewerkers van de Carrefour om ze te steunen in deze moeilijke tijd. Ook het zorgpersoneel kreeg bloemmetjes’ aldus leerkrachten Karen Verwimp en Anna Pante. “Tussen de leerlingen onderling worden er ook complimlentenkaartjes uitgedeeld.”

Foto: Tess Merschout
vorige volgende