Mooi weer, veel volk, een circusvoorstelling en de sfeer die erin wordt gebracht door de Swing Stars. Na een paar grappige acts begint circus Paghetti aan haar voorstelling op de Gentse feesten. Een aantal kinderen, allemaal jonger dan dertien, komt op en dan begint het.

De circusartiesten

De kinderen spelen niet lang, maar krijgen het publiek op hun hand. Ze rijden op een eenwieler, jongleren, doen trucjes op hun diabolo en vormen piramides. Dit allemaal met als uitgangspunt het thema ‘aan tafel’. De meeste kinderen helpen vooraf ook mee om een voorstelling in elkaar te boksen.
Ze zijn allemaal heel enthousiast over hun optreden. Bavo (13): ’Ik oefen liever dan op te treden, want dan kan ik nieuwe dingen leren.’ De meeste kinderen zijn met circus begonnen na een workshop of omdat iemand van hun familie circuslessen volgde. De jongste artiest is negen jaar.

De groep

Eline (22), begeleidster van de kinderen, heeft zelf circusschool gevolgd en hielp toen ook mee om voorstellingen samen te stellen. De kinderen komen driewekelijks samen. Het totale ledenaantal is ongeveer vierhonderd, waarvan er ongeveer tweehonderd kinderen zijn. Ook de ouders kunnen hun enthousiasme niet onderdrukken. Kortom een leuke groep die alles geeft om er iets leuk van te maken.

Moet er nog Paghetti zijn? Daar mag u volledig zelf over beslissen, maar als u het ons zou vragen: jazeker, allen daarheen. Ook al is het maar om even te ontsnappen aan de drukte.

© 2010 – StampMedia/MIAT - Iris Decabooter & Sharah Drieghe