De muzikanten John Miles Jr., Filip Vandueren, Bart Delacourt en Antony Van der Wee, aangevoerd door de Britse zanger Rich Knight, vormen sinds kort Skylight, een groep die bulkt van het talent en de ervaring en waarvoor de verwachtingen hoog gespannen staan.

"John en Filip kennen mijn vriendin (Karen Damen, de rosse van K3, nvdr.) al heel lang", vertelt Antony Van der Wee over het ontstaan van Skylight. “In de kerstperiode van 2011 gingen we bij John eten en praatten we over onze carrières. John vroeg zich af of ik geen zin had om samen iets te doen. Dat zag ik wel zitten. John had ook Bart er al bij betrokken en op een bepaald moment hadden we een demo klaar. John stuurde het nummer door naar Filip die er helemaal weg van was.” Daarna kwam Rich Knight bij de band, een man uit Engeland. “In 2001 heb ik met Rich samengewerkt en sindsdien zijn we contact blijven houden”, vertelt John Miles Jr.. “Rich deed een online-auditie in zijn eigen studio in Engeland en heel de groep was enthousiast.” Volgens Filip Vandueren geeft hij met zijn Engelse tongval een meerwaarde aan de liedjes.

Radio

“We vinden zelf niet dat we een ‘superband’ zijn”, zegt Van der Wee. “We komen allemaal uit een andere hoek en de muziek klinkt in ieders hoofd anders. Daardoor kan je dingen doen die je zelf nog nooit gedaan hebt. Dat is interessant.” Bart Delacourt ziet bij het schrijven van nummers ieders specifieke ervaring naar boven komen. “Ik heb nog nooit een hit op de radio gehad. Maar als het doel is om gedraaid te worden op de radio, dan luister je naar mensen die daar ervaring mee hebben. En Filip is via Milk Inc. dan een goed voorbeeld.”

Colour of the Night

Inmiddels is de eerste single Colour of the Night een feit. “Het nummer gaat over het leven van een artiest”, vertelt John Miles Jr. “Je gaat op, je speelt voor duizenden mensen en na je optreden is het gedaan. Je zit in je auto, het is stil en dat is het dan.”

“De ene minuut sta je op een podium en de volgende minuut drink je een Fristi in je auto”, voegt Vandueren toe. “Dat gevoel heb ik leren kennen met de concerten van Milk Inc. in het Sportpaleis. Het is heel raar. Iedereen aanbidt je en je wilt dat gevoel zo lang mogelijk vasthouden. De dag zelf lukt dat, want je bent nog aan het napraten met de band. Maar twee dagen later word je ‘s morgens wakker en dan moet je gewoon naar de supermarkt om boodschappen.”

© 2013 – StampMedia – Marlies Van Bael


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 02/04/2013