Op zaterdag 27 november zetten de Hollandse rappers, De Jeugd van Tegenwoordig, de Muziekodroom (MOD) in Hasselt in lichterlaaie. Willie Wartaal, Vieze Fur, P. Fabergé en Bas Bron slaagden erin de hele zaal van begin tot eind te vermaken op hun uitbundige manier. Het Gentse 808 SNKRHDZ mocht het voorprogramma spelen.

In 2005 brak De Jeugd van Tegenwoordig door met het nummer ‘Watskeburt?!’. Sindsdien gaat het bergop met deze groep: ze haalden verscheidene prijzen binnen en bleven scoren in de hitlijsten.

De Lachende Derde

Hun nieuwe album ‘De Lachende Derde’ ligt sinds 26 november in de winkelrekken. “De Lachende Derde komt van het spreekwoord ‘als twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen’ ”, vertelt P. Fabergé. “Wij voelen ons gewoon vaak de lachende derde”, vult Vieze Fur aan.

Hoewel de snelle electronummers op dit album op een hand te tellen zijn, met ‘Sterrenstof’ als eerste single, bewijzen ze dat dit album zeker niet moet onderdoen voor hun twee voorlopers.

“Is Hasselt in de building?”

Het was van Play 2008 geleden dat De Jeugd nog eens in de Muziekodroom te gast was. Met ‘Hollereer’ en ‘Deze donkere jongen komt zo hard’ werd het feestje naar een hoger niveau gebracht. Maar wanneer Willie Wartaals’ ‘Is Hasselt in the building?’ meermaals door de luidsprekers knalde, zette De Jeugd het hele publiek gemakkelijk naar zijn hand. De band toonde tijdens het optreden veel respect voor het MOD-publiek. Al crowdsurfend wilden de vier muzikanten dicht bij hun toeschouwers komen. Ook toen het laatste nummer op zijn einde liep, namen ze de tijd om hun fans te bedanken voor hun enthousiasme.

Deze succesvolle avond werd afgesloten door DJ Sergeant Fur and Lazy Eye.

© 2010 – StampMedia – Tekst: Marieke Stulens en Pauline Poelmans, Foto’s: Pauline Poelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 30/11/2010