Hoe beleven de buurtbewoners Genk On Stage? Genieten ze van de concerten in hun huiskamer of vluchten ze voor drie dagen de stad uit?

De 16-jarige Keanu Zielinski is alvast laaiend enthousiast over Genk on stage. “Ik woon op de vijfde verdieping van een appartementsblok aan het Stadsplein. Vanop het balkon kan ik alles wat zich op de Main Stage afspeelt perfect volgen. Zo heb ik vrijdag Boy George gezien. Ik heb trouwens de indruk dat alle jongeren uit Genk het tof vinden dat het allemaal zo dicht bij de deur is.”

Naar de zee

Maar Lieve Olaerts (83), die in hetzelfde flatgebouw woont, vindt het allemaal minder leuk. “Het is fijn voor jonge mensen, maar dit festival is niks voor mij. Ik kan ‘s nachts maar moeilijk slapen door al dat lawaai. Geef mij maar klassieke muziek. Volgend jaar ga ik tijdens Genk On Stage een paar dagen naar de zee.”

Ook hotelmedewerkster Kelly Schrijvers (30), die in een appartement aan de Dieplaan woont, is geen grote fan van het festival. “Pas op, ik vind het zeker positief voor Genk. De stad komt hierdoor positief in beeld. Maar ik werk in de horeca buiten de stad en moet heel vroeg op. De afgelopen nachten heb ik niet goed geslapen en dat eist zijn tol.”

Wandelstok

Een paar verdiepingen hoger zit Arnold Lowette (90). Samen met zijn vrouw Hubertine (92) kijkt hij zaterdagnamiddag televisie. “We vinden Genk on stage echt een tof initiatief. We houden van muziek en er treden zeker een paar goede groepjes op. Maar of we er naar gaan kijken? Neen. We hebben voor elke verplaatsing onze wandelstok nodig en dat is niet echt praktisch op zo’n druk plein.”

Marie-Louise Deltour (60) relativeert het allemaal: “Leuk is anders, maar ik ben wel wat gewend. Ik ben namelijk grootmoeder van twee kleine kinderen. En geloof me, die zijn ook luid.”

© 2014 - StampMedia - Cato Beljaars; Foto: Valerie Schreurs


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 29/06/2014
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 29/06/2014