(PIDMAG) Seks heeft voor iedereen een andere betekenis. Sabien (42) werkt in bijberoep als seksuele dienstverleenster bij vzw Aditi. "Dit werk doe je niet voor het geld, je doet het met je hart."

“Mijn klanten zijn mensen met een mentale of fysieke beperking en senioren. Als ik bij hen kom, babbelen we eerst en afhankelijk van de vraag kan er heel ver gegaan worden. De ene keer blijft het bij knuffelen of strelen, andere keren gaat het om masturberen, pijpen of neuken. Sommige mensen zie ik wekelijks of maandelijks, anderen eens per jaar. Er zijn klanten waar ik al jaren kom en daar bouw je een band mee op. Dat kan een valkuil zijn, omdat je aan elkaar gehecht raakt. Ik vertel altijd heel bewust dat ik een gezin heb, zodat de klant weet dat er geen relatie in zit. Verder houd ik werk en privé strikt gescheiden."

"Iedere dienstverlener trekt voor zichzelf de grenzen. Mijn partner vindt het prima dat ik dit doe, op voorwaarde dat bepaalde seksualiteit alleen voor ons is. Anale seks is exclusief voor ons tweeën. Naast mijn partner weten een aantal goede vriendinnen het, maar verder heb ik het aan niemand verteld. Ik weet dat ik op die manier een taboe in stand houd, maar ik denk dat mijn familie en directe omgeving er niet klaar voor zijn om het helemaal te begrijpen."

Niet voor het geld

"Dit werk doe je niet voor het geld, je doet het met je hart. Een tv-programma over een moeder die haar fysiek beperkte zoon één keer per maand masturbeerde, heeft mij enorm aangegrepen. Toen ik die moeder in tranen zag, dacht ik: Dat moet anders en beter kunnen. De dankbaarheid van klanten en de speciale band die je met de mensen opbouwt geven enorm veel voldoening. Ik doe de job bij Aditi liever dan mijn normale job.”

© 2015 - StampMedia - Tysha Coenegracht & Josje van Seeters


Dit artikel verscheen eerst in PIDMAG, het magazine van StampMedia – Jaargang 4 Nr.10 p. 11
Dit artikel werd gepubliceerd door Newsmonkey op 11/07/2015