(PIDMAG) Seks heeft voor iedereen een andere betekenis. De Surinaamse Megan (*) is een 31-jarige ladyboy en bereidt zich voor op de transformatie tot vrouw. "Heteroseksuele macho's, daar geil ik op."

“Ik was drie jaar en wist al dat ik anders was. Dat klinkt een beetje gek, want je bent nog zo jong, maar toch was het zo. Ik was dol op de vrouwelijke personages in tekenfilms. Ik speelde stewardess. En als mijn moeder niet thuis was, droeg ik haar hakken. Later heb ik wel altijd seks met vriendinnetjes gehad, maar dat was eerder camouflage dan gevoel. Ik kreeg ook gevoelens voor jongens. Was ik dan toch homo? Ik leerde al snel dat het dat óók niet was. Dat lekkere gevoel ontbrak. Het was een hele vreemde periode en ik wist niet welke kant ik uit moest. Pas bij Extravaganza in Antwerpen kreeg ik een duwtje door een volledige make-over. En toen zag ik: dit is wie ik ben."

"Als ik seks heb, is het sowieso met mannen. Hetero, macho mannen: daar geil ik op. Iets anders moet ik echt niet hebben (glimlacht). Een transgender is een vrouw in volle bloei - dat is supersexy. Mannen zijn er dol op, en vrouwen vaak jaloers. Op dit moment ben ik nog volop bezig met mijn transformatie. Ik heb borsten, maar mijn penis is er ook nog. Maar die gaat zeker weg. Tegenwoordig zijn er veel zogenaamd heteromannen die willen dat je als ladyboy gewoon je penis behoudt. Lange benen, een slank figuur, haar en make-up tot in de puntjes verzorgd, een mooie boezem. Dat in combinatie met een penis, dat vinden ze geil."

Moeilijk om werk te vinden

"Het is heel moeilijk voor mij – en andere transgenders – om een job te vinden. Om te kunnen overleven ben ik gogo-danseres. Mensen moeten gaan beseffen dat transgenders niet gevaarlijk zijn of dat we niet iedere man die we tegen komen gaan versieren. Want door die bekrompen instelling komen de meeste transgenders in de seksindustrie terecht en dat is triest. Want ook zij verdienen een gewoon leven. Het was ongelofelijk moeilijk om mijn familie te vertellen dat ik een ladyboy ben. Van zodra mijn moeder mij accepteerde, viel er een grote last van mijn schouders."

"I’m all woman, honey. Nobody can talk me over. En ik kan echt niet wachten op de dag dat het zo ver is. Dat ik eindelijk helemaal vrouw ben.”

(*) Megan is een schuilnaam.

© 2015 - StampMedia - Tysha Coenegracht & Josje van Seeters


Dit artikel verscheen eerst in PIDMAG, het magazine van StampMedia – Jaargang 4 Nr.10 p. 11
Dit artikel werd gepubliceerd door Newsmonkey op 11/07/2015