(PIDMAG) Seks heeft voor iedereen een andere betekenis. De 22-jarige Sofie (*) is 1.53m en al drie jaar samen met haar vriend, 1.90m lang. "Lengte is geen voorwaarde voor mij om iemand leuk te vinden."

"De eerste keer dat mijn vriend en ik kusten zat hij toevallig al op een bankje. Ik stond rechtop. Dat kwam handig uit, maar het gebeurde niet bewust. Hoewel mijn vriend altijd langere vriendinnen heeft gehad, is het lengteverschil voor hem geen probleem. Lengte is geen voorwaarde voor mij om iemand leuk te vinden, al moet een jongen toch ook niet kleiner zijn dan ik."

"Natuurlijk maakten mensen in onze omgeving in het begin soms wel een mopje. Dan vroegen ze: 'Hebt ge nu een trapje nodig om elkaar te kussen?'. We hebben eerder ook al de vraag gekregen of we wel seks kunnen hebben door ons verschil in lengte, maar dat is echt geen probleem. Wat ik wel soms lastig vind, is dat het moeilijker is om elkaar een knuffel of een kus te geven. Dan moet hij zich bukken of ik moet op mijn tippen gaan staan."

"Het is ook vervelend dat ik van mannen vaak opmerkingen krijg over mijn lengte. Ze stappen op mij af en zeggen bijvoorbeeld: 'Amai, gij ziet er schattig uit. Mag ik u eens knuffelen of mag ik u eens oppakken?' Ik zeg dan dat ze maar iemand anders moeten zoeken om dat te doen of soms zeg ik gewoon niets."

(*) Sofie is een schuilnaam.

© 2015 - StampMedia - Tysha Coenegracht & Josje van Seeters


Dit artikel werd gepubliceerd door Newsmonkey op 11/07/2015