Ontdekkingsreizen zijn van alle tijden. Ook quarterlifers trekken er massaal op uit. De een voor een wereldreis, de ander om zich permanent in het buitenland te vestigen. Maar wat brengt die ‘youngsters’ naar hun land van bestemming? Wij vroegen het aan Charlotte (23) die in Caïro woont.

Ik ben verliefd geworden op deze bruisende stad toen ik hier vier maanden verbleef voor mijn opleiding Arabistiek. Het speelde ook een rol dat mijn vriend hier woont en ik dicht bij hem wou zijn. Ik voel me hier enorm thuis.
De mensen leven hier veel meer van dag tot dag. Tijdsdruk en stress kennen ze weinig tot niet. Ze zijn heel vriendelijk. Omdat ze diepgelovig zijn, is er wel een cultuurverschil, maar ik zou het geen cultuurkloof noemen. Ik moest me vooral aanpassen aan de warmte, de chaos, het verkeer en het dagritme: Egyptenaren leven vooral 's avonds. Als ik in België was gebleven, zou mijn leven heel wat eentoniger en meer gestresseerd zijn. Hier brengt elke dag wel weer een nieuw avontuur met zich mee.

 

© 2016 – StampMedia – Cornelius Noll / Corianne Bartels


Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 23/12/2016