Op zondag 30 oktober vond de derde edititie van
Sinner's Day plaats in de Hasseltse Ethias Arena. Op de affiche stonden onder andere Front 242 en Patti Smith. Het evenement trok meer dan achtduizend bezoekers, waaronder veel veertigers en vijftigers die zich volledig lieten gaan op new wave en punk.

Punk is niet dood, alleen misschien wat ouder geworden. The Exploited speelde punk zoals we het kennen: met een drummer nat van het zweet, loeiharde gitaren en zanger Wattie Buchan die de longen uit zijn lijf schreeuwde. Er heerste complete anarchie in het publiek. Er werd geschreeuwd en gesprongen. Hopelijk hield niemand hier een verbrijzelde heup aan over...

Het publiek kon zeker ook Patti Smith smaken. Deze 65-jarige Amerikaanse dame heeft ballen aan haar lijf. Zelfs de jongere bezoekers stonden te duwen om een glimp van haar op te vangen.

Domper

Visage is vooral bekend van het nummer 'Fade to grey'. Zanger Steve Strange werd in het programma omschreven als 'party animal', maar het publiek dacht hier anders over. Bij de vraag "Is everybody having fun?", floot amper één persoon.

Best verkocht

The Mission treedt zelden op in België en viert dit jaar haar vijfentwintigste verjaardag. De Britse gothic-rockgroep noemt haar fans eskimo's, omdat het er al eens heet aan toe kan gaan tijdens hun concerten. De muziek bleek oorverdovend, maar het applaus dat volgde des te meer. Vooral de vrouwelijke fans keelden de nummers mee en dansten zwoel op de muziek.

Ook het Belgische Front 242 vierde feest: ze bestaan dertig jaar. De elektronische band was zeer invloedrijk, onder andere The Prodigy haalde de mosterd bij hen. Geen enkele band kreeg het publiek zo mee.

"Achtduizend bezoekers kregen we over de vloer", vertelt organisator Kurt Frederickx. "Dat zijn er minder dan de vorige jaren, maar dat is niet zo erg. Het is overal crisis, zelfs concerten van Britney Spears lokken minder volk dan anders. De organisatie is dus zeer tevreden."

© 2011 - StampMedia - Tekst: Jody Boeckx, foto's: Ann-Katrien Van De Velde


Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 02/11/2011
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 02/11/2011