© Magali Merzougui / Laurien Accou

 

 

De Nederlandse band Racoon heeft zaterdagavond op de Main Stage het gloednieuwe album 'All In Good Time' voorgesteld. "We houden van spelen op festivals", geeft zanger Bart van der Weide mee. Na het optreden blijft de band overigens in Genk hangen. "We zijn benieuwd naar Heather Nova."

Op Genk on Stage speelde Racoon een mengelmoes van oudere nummers en liedjes uit het nieuwe album 'All In Good Time'. Hun repertoire bestaat uit akoestische meerstemmige liedjes.

http://www.flickr.com/photos/stampmedia/sets/72157652814787014

In een vraaggesprek geeft van der Weyden aan dat ze op hun rider een aantal specifieke wensen opnemen. "We vragen altijd versgeperste appelsap", zegt de leadzanger. "Ik vind dat heel lekker en thuis krijg ik het niet. Ik moet het dus altijd op optredens vragen." Naast appelsap vraagt Racoon Jupiler. "We kregen het zelf voor elkaar om van Amstel tijdens een groot festival in Nederland ook Jupiler te krijgen", geeft van der Weyden een anekdote mee. "Dat was toch een hele prestatie."

Racoon nieuwsgierig naar Heather Nova from StampMedia on Vimeo.

© 2015 – StampMedia/Stoorzender – Tekst: Pieter-Jan Clement; foto's: Magali Merzougui en Laurien Accou; video: Bjorn Lauwerijs en Anouk van Dongen