Op zaterdag 3 maart verandert de Lotto Arena in Antwerpen in een drum-'n-bass-walhalla. Met namen zoals Brookes Brothers, Sigma, Original Sin en Jenna G haalt de organisatie meer dan 5.000 ravers naar UKF Rampage.

Het feestje is de eerste samenwerking tussen Rampage en UKF, de grootste dubstep- en drum-'n-bass-community ter wereld. Eerder vond al een gedroomde samenwerking plaats tussen Hospital Records, het grootste drum-'n-bass-label ter wereld, en Rampage, het meest populaire drum-'n-bass-feestje in België. Feestgangers hielden zich na afloop van Rampage invites Hospitality in november 2011 al klaar voor een vervolg. Met halfgoden Netsky en High Contrast op de affiche leek het drum-'n-bass-hoogtepunt in België immers bereikt.

Maar dat was zonder organisator Hans 'Murdock' Machiels gerekend. De dj lichtte al in november 2011 een tipje van de sluier met de aankondiging dat de volgende Rampage in de Lotto Arena zou plaatsvinden. Over de artiesten was nog niets bekend, maar een ding was zeker: het ging groot worden.

Ode aan de bass

België is niet vies van grote drum-'n-bass-feestjes. De Stealth Bombers Heavy Weight Edition in de Waagnatie kon in 2010 op 2.500 bezoekers rekenen en de drum-'n-bass-area's op festivals krijgen tijdens de zomermaanden ook bezoekers in die orde van grootte over de dansvloer. Maar met Rampage lijkt Murdock het genre naar een nieuwe hoogte te tillen: volgens de voorverkoop mag Antwerpen zaterdag zo'n 5.000 ravers verwachten.

Een getal waar Machiels blij mee is: "Het hoogtepunt is nog niet in zicht, maar we zijn gelukkig dat we voorbij de 5.000 bezoekers gaan eindigen." Hiermee alludeert hij dat we nog een editie mogen verwachten: "Die zal vermoedelijk nog groter worden", luidt het.

De aanleiding voor deze speciale editie is niet alleen het vierjarig bestaan van Rampage. Het is ook een ode aan de drum-'n-bass zelf: "Zaterdag vieren we dat de drum-'n-bass en dubstep de underground ontgroeid is. De nieuwe, opwindende muziek heeft defintief een plek gekregen bij de jongeren", zegt hij.

Hometrainer

Het andere brein achter deze editie is het zeer bekende YouTube-kanaal UKF. Als er drum-'n-bass of dubstep gedeeld wordt op Facebook dan is het bijna altijd via dit kanaal. "UKF uploadt regelmatig muziek van mijn label Radar Records en daardoor kwam de vraag al snel om samen te werken", zegt Machiels.

De line-up bestaat bijna uitsluitend uit nationale en internationale artiesten die al eerder op Rampage draaiden. Sommige onder hen zullen speciale gasten meenemen: "Dit gaat leuke taferelen opleveren", klinkt het mysterieus. Ook Belgisch talent zoals AKS feat. Lola gaat zaterdag de nodige decibels loslaten op het publiek. Volgens Laura 'Lola' Groeseneken van AKS mag Antwerpen een harde set verwachten: "Er komen veel kenners naar Rampage, dus we kunnen extra hard uit ons dak gaan", zegt Groeseneken. "Ik ben al een hele week aan het zweten op mijn hometrainer om er zaterdag in te vliegen", lacht ze.

© 2012 - StampMedia - Vincent Buyssens, foto: Tom ClabotsDit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 29/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 29/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 29/02/2012