Sound of Stereo draait ondertussen al enkele jaren mee in de wereld van de electromuziek. Dit duo heeft al op grote podia van onder andere Tomorrowland gestaan. Ook dit jaar zijn ze geboekt door een groot aantal festivals. Vrijdag 18 mei was Springtime festival in Halen aan de beurt.

"Springtime is ons eerste Belgische festival deze zomer en we hebben er zin in!" Sound of Stereo bestaat uit de twee vrienden Jochen Sablon en Vincent De Boeck. De twee vonden elkaar bij toeval. "Vincent was de lokale dj en draaide op verschillende chirofuiven in de buurt", vertelt Jochen. "Ik maakte al een tijdje electromuziek en via een gemeenschappelijke vriend pikte Vincent mijn songs op en draaide ze op fuiven. Zo is eigenlijk alles begonnen."

Ook nu zijn de taken onderling goed verdeeld. "Jochen maakt de ideeën en ik geef ze meer structuur", zegt Vincent. "Het is makkelijker om er apart aan te werken en daarna onze resultaten te bundelen. Zo krijg je creaties waar je samen misschien niet meteen aan zou denken."

Relaxte zomer

"We gaan een superzomer tegemoet, maar we hebben er bewust voor gekozen om het niet te druk te maken", zegt Jochen. "We gaan een aantal live sets spelen op grote festivals, maar ook dj-sets, onder andere op Tomorrowland." Ook is er iets speciaals op komst. "Het is nog niet algemeen geweten, maar een van onze live sets wordt opgenomen en omgezet tot een cd. Het gaan geen afzonderlijke nummertjes worden, want geef toe: electro is veel leuker als het gemixt is."

© 2012 - StampMedia - Charline Verlinden,  foto: Ester SwennenDit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 19/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 19/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 19/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd in Het Belang van Limburg op 26/05/2012, p. 68