ANTWERPEN - Taylor Rockford (18) mocht als laatste de categorie muziek afsluiten op de voorronde van de Antwerpse Kunstbende. Met zijn rustige beats en zijn zeemzoete stem wist hij het publiek te bekoren. Maar: “Ik moest wel vier keer gaan plassen. De zenuwen waren niet te stoppen.”

Wat is jouw grootste bron voor inspiratie?

“Mijn inspiratie haal ik uit het alledaagse leven, uit de wereld om me heen, mensen, dingen. Natuurlijk heb ik ook voorbeelden, zoals Frank Ocean of gewoon goede rappers. Als muzikant sta ik nog in mijn kinderschoenen. Nu wil ik vooral bijleren door te oefenen, zelf dingen uit te proberen en naar andere bands of muzikanten te luisteren.”

Hoe lang speel je al muziek?

“Ik ben een jaar bezig met zingen, maar ik maak al heel lang muziek. Het is mijn passie. Het liedje dat ik daarnet gezongen heb was het allereerste dat ik ooit geschreven heb. Ondertussen heb ik er al meer dan tien. Die muziek is van mij, maar ik wil het nog beter maken. Dat kan alleen maar door te oefenen en me er volledig op te concentreren.”

Is het een bewuste keuze om alleen op het podium te staan?

“Vorig jaar had ik me ook al ingeschreven voor Kunstbende, maar op het laatste moment konden mijn bandleden de stress niet meer aan en zijn ze naar huis gegaan. Alleen optreden kon ik toen nog niet. Ik was er ook helemaal niet op voorbereid. Nu was ik alleen en het is toch wel gelukt. Maar ik ben toch opnieuw op zoek naar een band.”

Wil je kunstbende winnen?

“Kunstbende is voor mij meer een manier om te leren. Het was daarnet de eerste keer dat ik alleen op een podium stond. Winnen is leuk maar het hoeft niet voor mij. Ik zou veel liever een plaat uitbrengen. Een producer heb ik ook niet nodig, dat kan ik zelf. Het enige wat ik nodig heb, zijn kansen.”

© 2013 – StampMedia – Thelma Remmerie & Marlies Van Bael – foto's: Anouk Peeters


Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 10/03/2013