In de schaduw van de kerk in Bilzen vond op 10, 11 en 12 augustus de 26ste editie van Terras Bilzen plaats. De terrasjes op het Bilzense marktplein zaten het hele weekend afgeladen vol.

De Dienst Toerisme en Evenementen organiseerde in samenwerking met de stad Bilzen en hun trouwe sponsors de 26ste editie van Terras Bilzen. Sinds jaar en dag trekt het festival nationale en internationale artiesten aan. Niet alleen Limburgers vinden hun weg naar het evenement, maar ook buitenlanders weten Bilzen te vinden.

Thema

Dit jaar pakte Terras Bilzen elke dag met een ander thema uit. Op vrijdag 10 augustus stonden de seventies en de eighties centraal, zaterdag 11 augustus werd het evenement omgetoverd tot een schlagerfestival en op zondag 12 augustus traden enkel Vlaamse artiesten op. Op zondagnamiddag konden kinderen hun hartje ophalen tijdens de geanimeerde kinderactiviteit met een springkasteel en een optreden van The Bandits.

’s Avonds warmden The Voice  en Kato, bekend van televisietalentenjachten, het publiek op. Met het optreden van Les Truttes barstte het feest los. Zij brachten een mix van oude en nieuwe covers, gecombineerd met een spectaculaire lichtshow. Buscemi sloot de 26ste editie van Terras Bilzen af met een zomerse dj-set.

"Ons gratis evenement trekt dankzij het sterke concept ook dit jaar veel bezoekers aan. In de toekomst zullen we dit niet veranderen, maar we zorgen wel elk jaar voor iets actueels op muzikaal vlak", zegt een medewerker van de Dienst Toerisme en Evenementen.

Terugkeer

Bezoekers Christophe Snyders en Katrien Duelen vinden het bijzonder goed dat het evenement nog steeds gratis is. Ook het feit dat er een kindernamiddag georganiseerd werd, valt in de smaak. "De sfeer op Terras Bilzen is goed en je komt er altijd wel bekende Bilzenaren tegen", zegt Snyders. Zoals op elk evenement is er op Terras Bilzen ook een VIP-accommodatie, waar ook de 24-jarige Bjordy Lambrechts te vinden was. "Ik woon ondertussen niet meer in Bilzen, maar voor Les Truttes en Buscemi zak ik graag nog eens af naar mijn geboortestad."

© 2012 - StampMedia  - Antonino Musso en Tine Stas, foto’s: Machteld Bollen


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 16/08/2012