© Stien Verdick

 

Op zondag 11 juni is er de derde editie van de Silverrun. De grootste trappenrun van Vlaanderen vindt plaats in de rode, groene en blauwe Silvertoptorens op het Kiel. “We willen het slechte beeld van sociale huisvesting doorprikken.”

Het is een uniek concept, de Silverrun. Sportievelingen kunnen de drie Silvertoptorens als loopwedstrijd beklimmen en afdalen. De torens zijn van Woonhaven Antwerpen, één van de drie sociale huisvestingsmaatschappijen die de wedstrijd mee organiseren. “Mensen weten vaak niet goed wat sociale huisvesting inhoudt of kennen enkel de verhalen van wachtlijsten en problemen”, vertelt Jan Hendrickx van Woonhaven Antwerpen. “Om dat beeld te veranderen werd de Silverrun opgericht.”

Het thema van het evenement is Around The World, omdat het samenleven van verschillende culturen in een stad centraal staat. “Met de Silverrun brengen we de buitenwereld in contact met een voor hen onbekende wereld: sociale woonwijken”, gaat Priscilla Hau verder. Hau is één van de negen laatstejaarsstudenten Communicatiemanagement van de AP Hogeschool, die mee in de organisatie zitten. “Zo willen we misverstanden en vooroordelen over sociale huurders bijstellen”, vertelt ze.

Elke toren heeft 20 verdiepingen. Dat zijn 320 trappen naar boven en evenveel tredes opnieuw naar beneden. De lopers hebben de keuze tussen één of drie torens. Of ze kunnen met een ploeg van drie een estafette doen. Voor de loop met drie torens starten de deelnemers om de 100 seconden. Voor de race met een toren is dat om de halve minuut. Doorheen de dag is er de nodige randanimatie met foodtrucks, optredens, workshops en een springkasteel.

De Silverrun wordt georganiseerd door Stad Antwerpen, drie sociale huisvestingsmaatschappijen, het Platform Antwerpse Sociale Huurders (PASH) en studenten van Artesis Plantijn Hogeschool. Inschrijven en meer info op de website: www.silverrun.be

© 2017 – StampMedia – Tekst & foto: Stien Verdick, Video: Anouk Mathys

Dit artikel werd gepubliceerd op Nieuwsblad online op 06/06/2017
Dit artikel werd gepubliceerd op Apen.be op 06/06/2017

vorige volgende