Voor de 24ste keer gaat Dour Festival dit jaar door. Op 12, 13 en 14 juli zakken artiesten uit de hele wereld af naar het Waalse stadje Dour, om er een van de zes podia plat te spelen.

Grote namen als Selah Sue, Ministry, Bon Iver en The Bloody Beetroots zijn allen te zien in The Last Arena. Dour Festival wil ook Belgische artiesten kansen geven. Zo speelt de Belgische act Murdock zijn tiende verjaardagsset in de Red Bull Elektropedia Balzaal. Maar ook minder bekende artiesten als Roscoe, V.O. en Destroyer passeren de revue.

Smartphone-applicatie

Dit jaar maakt Dour Festival voor het eerst gebruik van een applicatie voor smartphones. Hiervoor hebben ze beroep gedaan op het bedrijf Appmiral dat ook voor andere festivals dergelijke applicaties heeft ontwikkeld. Via de tool maakt de organisatie geregeld nieuwe namen bekend en wordt nuttige informatie gegeven over de locatie en de bereikbaarheid van het festival. Ook veel gestelde vragen worden via de app beantwoord. Gebruikers kunnen zo constant up-to-date blijven over de nieuwste ontwikkelingen rond de muziekdriedaagse. Wie wil kan bijvoorbeeld op ieder moment de volledige line-up bekijken.

Facebook

Maar dat is nog niet alles. Fanatieke festivalgangers kunnen hun favoriete artiesten via een alfabetische lijst toevoegen aan hun persoonlijke lijst. Door in te loggen op Facebook kan de muziekliefhebber ook de favoriete artiesten van zijn vrienden raadplegen en hen zelfs op de festivalweide lokaliseren. De door Appmiral ingebouwde camerafunctie zorgt ervoor dat mensen met hun smartphone foto's kunnen nemen en direct kunnen delen met hun vrienden. Zo kan het hele festival door de ogen van de bezoekers in kaart worden gebracht.

© 2012 - StampMedia - Anke Dom en Geert Boutsen


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 10/07/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 10/07/2012