Van 28 juli tot 8 augustus brengt theatergezelschap UNM de woordeloze voorstelling The house that built us in Ekeren.

The house that built us vertelt het verhaal van een huis en de verschillende bewoners dat het heeft gehad. De voorstelling laat alledaagse dingen die in het huis gebeurden zien, zoals de dood van een huisdier, maar verhaalt ook over de schokkende taferelen die zich in het huis hebben afgespeeld: zo werd er een vrouw in vermoord. Aan de kledij van de acteurs is te merken dat we een reis door de tijd maken: de kostuums zijn stuk voor stuk aangepast aan de tijd en aan de muziek. Zo wordt er bijvoorbeeld in de jaren tachtig het lied Total eclipse of the heart afgespeeld en zien we een vrouw in een aanspannend fitnesspakje.

Divers Publiek

De organisatie van de Zomer van Antwerpen wilde deze zomer een diverser publiek naar de voorstellingen lokken. Cultuur moet immers toegankelijk zijn voor iedereen. Met deze voorstelling slaagt men aardig in deze opzet. Er wordt niet gepraat in het theaterstuk, waardoor de taalbarrière wegvalt, niet onbelangrijk in het multiculturele Antwerpen. Daarnaast is de voorstelling ook toegankelijk voor mindervaliden.

The House that built us is nog tot 8 augustus op locatie in Antwerpen te zien, maar is momenteel uitverkocht. Meer informatie via www.zva.be.

© 2012 - StampMedia - Karolien Segers


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 03/08/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 03/08/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 03/08/2012