Met 60.000 bezoekers was Laundry Day op zaterdag 5 september een groot succes. Voor Jan 'Traliss' Anthoni en Christopher 'Scaphroder' Fuchs was het de eerste keer Laundry Day achter de draaitafels. Het tweetal uit Schilde mocht de spits afbijten in de DNB Darkroom.

Jullie spelen al meer dan twee jaar samen, maar waar is het eigenlijk allemaal begonnen?
Christopher Fuchs: "We kennen elkaar al van de lagere school, maar we zijn pas sinds het secundair met drum-'n-bass bezig.
Jan Anthoni: "Mijn bovenbuur heeft onze interesse voor drum-'n-bass aangewakkerd. Hij is zelf dj en speelde regelmatig op z'n kamer. Op mijn plechtige communie heb ik mijn eerste professionele materiaal gekregen en toen is mijn carrière begonnen."
Christopher: "In Schilde zijn er zoveel feestjes dat je haast wordt opgevoed met drum-'n-bass."

In 2010 wonnen jullie de dj-wedstrijd op 'Schil on Stage'. Was dat jullie doorbraak?
Jan: "Absoluut. We zijn toen intensiever beginnen samenwerken. Later dat jaar zijn we opgepikt door R-Value, een collectief van drum-'n-bass en dubstep-dj's die samen feestjes en evenementen organiseren."

Daar stopte het niet, want in oktober 2010 mochten jullie op Rampage spelen, een van de grootste drum-'n-bass-feestjes in België. Hoe hebben jullie dat voor elkaar gekregen?
Christopher: "Het was de organisator en dj Hans 'Murdock' Machiels die ons contacteerde. Wij hadden onze mixtapes naar hem gestuurd en blijkbaar beviel het hem."
Jan: "Rampage was een fantastische ervaring, vooral omdat wij daar als enige Belgische artiesten naast internationale vedetten zoals Danny Byrd en Flux Pavillion speelden."

Jullie hebben juist voor het eerst op Laundry Day gespeeld. Hoe was het?
Jan: "Vrij rustig, maar wel erg sfeervol. We hebben ook redelijk rustig gedraaid, maar dat is normaal als je als eerste moet draaien. Je kan niet meteen de hardste drum-'n-bass-schijven op het publiek afvuren."

Jullie draaien al een aantal jaar samen. Is het een meerwaarde met twee te spelen?
Jan: "Zeker en vast. Andy C bijvoorbeeld speelt alleen, maar hij combineert verschillende stijlen. Christopher en ik hebben elk onze eigen stijl en op feestjes combineren we die dan.
Christopher: "Inderdaad. Ik zal eerder voor liquid en rollers kiezen terwijl Jan meer wobble draait. Maar onze eerste promomix was bijna uitsluitend jump-up."

Nog een laatste vraag: vanwaar komen jullie namen?
Jan: "Achter 'Traliss' schuilt niet veel betekenis. Ik heb eens een lijstje opgemaakt van namen die goed klonken en Traliss vond ik het beste.
Christopher (lacht): "Ik wist dat je het ging vragen. 'Sca' is de titel van een liedje dat ik absoluut top vind, 'phro' komt van dj Aphrodite en 'der' komt van Grooverider, een dj en presentator op BBC Radio 1."

© 2011 StampMedia - Tekst: Vincent Buyssens, foto: Vlad Solovov.