In Jongerencentrum Bouckenborgh in Merksem vond het voorbije weekend de finale van de Antwerp Metal Fest Contest plaats. Heel wat metalbands gaven het beste van zichzelf, StampMedia was erbij.

Metal is een genre dat nog altijd als redelijk ondergronds wordt beschouwd. Toch zijn er elk jaar meerdere evenementen voor het genre. Een voorbeeld: het Antwerp Metal Fest. Speciaal voor het AMF: dat ze een wedstrijd organiseren voor minder bekende bands.

Het voorbije weekend was het opnieuw zover. De genres van de deelnemers, waren dit jaar heel uiteenlopend. Zo begon de avond met de snel spelende trash/death band Poseydon. Vervolgens kwam het trage maar minder complexe Silent Snare met hun stoner. Daarna was het aan Nightmare. Zij baseren zich op de oude heavy metal en hard rock. Van 80’s-achtige stijl ging het over naar de hevige death metal van The Curse Of Millhaven.

Na de hevige dissonante riffs van die band volgde de meer melodische stijl van de band Six o’ five. Daarna kwam de punk groep Rebel’s End, en werd het opnieuw heviger door de deathmetal band The Scalding. De afsluiter was voor het het iets meer melodische Innervate.

Uiteindelijk kozen zowel het publiek als de jury een winnaar: The Curse Of Millhaven en The Scalding. Zij krijgen een plaats op het podium van Antwerp Metal Fest.

Positief toekomstbeeld

Hoewel de meeste deelnemers rond de 30 zijn, zat er ook wat jonger geweld tussen de muzikanten. Zoals Silent Nare (stonerrock) en Six o’ five (metalcore). Opvallend: zij vonden het niet zo erg dat ze niet hadden gewonnen. Het belangrijkste, meenden zij: dat ze kans kregen om te kunnen optreden.

“Een band beginnen in België is niet moeilijk. Het moeilijke is om er iets mee te doen. Zelfs kleine optredens regelen kan behoorlijk lastig zijn”, klinkt het bij allebei. Toch blijven ze positief voor de toekomst. “De bedoeling nu is zoveel mogelijk shows spelen”, zeggen de bandleden van Six o’ five. “Het belangrijkste is dat we doen wat we graag doen. Dan zullen we het ook blijven doen.”

Ook het antwoord van Silent snare klonk positief. “We denken wel dat de stoner-scene in België levendig is. Je moet gewoon de juiste kansen vinden. Dus ja, wij denken dat we er iets mee kunnen doen. Niet per se om van te leven, maar dat hoeft ook niet. Zo lang het maar leuk blijft.”

© 2017 - StampMedia - Jonas Joos

---

Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 16/03/2017
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 16/03/2017