TURNHOUT - Kunstbende is een wedstrijd waarin jongeren hun grenzen verleggen en een schop onder de kont geven van de gevestigde cultuurwaarden. Dat hier af en toe iets ‘speciaals’ tussenzit, is dan ook normaal. Wij zetten enkele spraakmakende acts op een rij.

Seppe en Glen - Met een furby...

Twee jonge mannen die zich transformeren tot een Furby-speelgoedrobot. Het is eens iets anders! Hun lef werd dan ook door de jury beloond met een tweede plaats. Ook het publiek was erg verrast door deze performance.: “Eigenlijk is het zoiets stom, maar toch geniaal en grappig”, vertelt Jasmien (16). Roan (13) lacht: “Ik had  gewoon iets totaal anders bij de titel verwacht. Een leuke verrassing.”

OJ - Destruction

Twee jonge dames met een klok van een stem: Dat is OJ. Naast een fantastische stem hebben deze dames ook een fantastisch kapsel. Hun lange haren staken ze met plakband naar boven.  Alleen al daarom verdienen ze het om in deze lijst opgenomen te worden.

Bjorn Elliot - Planeet Yakhout

Bjorn heeft een heel aparte stijl. In ‘planeet Yakhout’ toont hij zijn wereld in een mooi fotoboek. Dat Bjorn talent heeft, bewees hij vorig jaar al. Toen werd hij tweede bij performance en derde in de categorie beeldend.

Brothers in break - Shizzle Manizzle

Twee broers die een zelfde passie delen: dans. De hiphoppers vullen elkaar aan en halen het beste uit elkaar. Ze knallen alsof ze nooit iets anders hebben gedaan. Heel het publiek gaat uit zijn dak wanneer deze twee dansen. Dat deze gasten de dansscene gaan veroveren, staat vast!

© 2014 – StampMedia – Karolien Segers, foto: Tara Boutaleb


Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 12/05/2014
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 12/05/2014
Dit artikel werd gepubliceerd door Gazet van Turnhout op 12/05/2014