Ik heb weer een nieuwe regel bedacht voor de smartphone-etiquette:

"Gij zult geen foto's trekken van uw eten"

Iedereen kent het: Instagramfoto’s van heerlijk eten. Je ziet ze elke dag verschijnen. Sushi hier, gezonde fruitsla daar, dan weer een heerlijk zelfgemaakt gerechtje. Het kan niet op. Ik heb er op zich niets tegen, maar het begint behoorlijk saai te worden, hé. Verzin eens nieuwe foto-onderwerpen, jongens en meisjes.

Koude pasta

Ik moet bekennen dat ik er mij ook al meermaals aan bezondigd heb, maar tegenwoordig doe ik het niet meer. Ten eerste omdat ik mijn foto’s toch niet kan showen aangezien ik ze niet kan uploaden en delen. Ten tweede is het behoorlijk irritant als je vriend of vriendin je beveelt te wachten met je verrukkelijke bord te verorberen omdat hij of zij absoluut een foto wilt trekken. Tegen dat die foto getrokken is (na vijf keer proberen want het licht was niet goed of de compositie niet kunstzinnig genoeg), is de heerlijke pasta al koud en is de goesting ook al over.

Nee, het zou verboden moeten worden. Genoeg met die foodie-foto’s. Vanaf je aan tafel schuift, hoort die gsm niet meer bij het meubilair. In de handtas of de broekzak en smullen maarrr!

En als je het dan écht niet kan laten om foto’s van eten te delen, trek dan één van je ontbijt. Als je rustig alleen bent en niemand anders moet wachten met eten omdat jij per se een foto wil trekken. Zo moeilijk kan het toch niet zijn?

Oh ja, en om het af te leren...

Mijn papa was jarig en we hebben dat gevierd met een héérlijke kaas- en wijnavond. #foodie #kaasenwijn

(Het was de laatste, beloofd!)

Tot morgen!

© 2014 - StampMedia - Nathalie Schlenker