“Ik had enorme schulden en zag geen andere uitweg”, dat vertelde R.G. op de correctionele rechtbank in Brussel. De 36-jarige voetbalmakelaar uit Zaventem riskeert een celstraf van twee jaar voor valsheid in geschriften en (poging tot) oplichting. Hij lichtte onder meer Lierse-speler Koen Weuts op.

“Ik transfereer spelers naar Dubai, Qatar en Iran, omdat ik daar goede contacten heb”, zei R.G. telkens tegen zijn slachtoffers. Een daarvan was verdediger bij Lierse SK, Koen Weuts. “Via bepaalde mensen in het voetbal ben ik met hem in contact gekomen”, zei Koen Weuts op de rechtbank.

R.G wilde de voetballer transfereren naar een club in Dubai. “Ik wilde eerst samen met mijn vriendin eens gaan kijken hoe het leven daar is”, vertelt Weuts. “Toen begon de miserie. Hij had juist geld genoeg om mijn vliegtuigticket te kunnen betalen. Ik moest 650 euro aan hem betalen voor een extra vliegtuigticket.”

Na de betaling vroeg Koen Weuts een bewijs van dat ticket. “We kregen het niet en ik had snel door dat hij er met mijn geld vandoor was. Uiteindelijk heb ik de deal in Dubai afgeblazen.”

Daarnaast probeerde de man ook grote namen zoals Aad De Mos, Hugo Broos en Jan Ceulemans op te lichten, maar zij trapten daar niet in.

Schadevergoeding

Koen Weuts eiste voor de rechter een schadevergoeding van 650 euro. “Zo kan ik mijn verloren geld recupereren.” R.G. zou op zaterdag 13 januari al vierhonderd euro hebben overgemaakt op de rekening van Koen Weuts.

Hij heeft ook zijn andere slachtoffers al voor een gedeelte vergoed, maar zij eisen zwaardere schadevergoedingen. Het reisbureau Connections in Brussel eist een schadevergoeding van 8.600 euro, omdat R.G. via valse online-betalingsbewijzen vliegtuigtickets heeft geboekt. Daarnaast eist nog een ander slachtoffer een schadevergoeding van 250 euro met intresten. Het vonnis is op 15 februari.


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuwsblad - online op 17/01/2018

vorige volgende