De eerste editie van het festival KPMcup meets Burnout trok op 17 mei in het Kapermolenpark in Hasselt 6000 bezoekers. 120 mensen namen ook deel aan de skateboardwedstrijd.

De grote winnaar van de skateboardwedstrijd was de 20-jarige Youness Amrani uit Hasselt. Hij behaalde de eerste plaats in de categorieën Street gesponsord en Best Trick. Bij de gesponsorde deelnemers werd hij ook uitgeroepen tot Beste Hasselaar en Beste Limburger. In de categorie Street niet gesponsord waren er twee winnaars: in de leeftijdscategorie -15-jarigen ging de eerste plaats naar Sean Puype uit Bredene. Bij de +15-jarigen ging Simon Deprez uit Zwevegem met de eerste plaats aan de haal. De eerste plaats in de categorie Bowl werd behaald door Maarten Van De Bossche uit Tienen.

Opmerkelijk was dat er maar één meisje aan de cup meedeed. Maité Steenhoudt uit Antwerpen deed mee in de categorie Bowl voor de -15-jarigen. Zij kreeg dan ook de prijs voor Beste Meisje.

De prijzen voor die getalenteerde skaters werden uitgereikt door de Gedeputeerde van Jeugd, Jean-Paul Peuskens en de Hasseltse schepenen van Jeugd en Sport, Valerie Del Re en Brigitte Smets.

© 2012 - StampMedia - Stef Vananderoye, foto's: Amber Pauls, Anke Dom, Magali Merzougui, Maurizio Ciranni, Natan BolckmansDit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 23/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 23/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 23/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Focus op Hasselt op 23/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd in Het Belang van Limburg op 26/05/2012, p. 8