© Sanad Latifa

De christelijke Goede Week valt ook dit jaar samen met het joodse Pesach en de islamitische vastenmaand ramadan. In het Antwerpse district Borgerhout vonden er daarom zaterdag verschillende paasactiviteiten plaats, gevolgd door een iftar aan een ellenlange tafel doorheen de straten van Boho.

Onder de noemer Tikkeneike – een zachtgekookt eitje in het Antwerpse dialect – konden buurtbewoners zaterdag in Borgerhout verschillende activiteiten bijwonen: de kinderen konden paaseitjes gaan zoeken in het districtshuis, er waren lezingen en panelgesprekken, en er waren marktkraampjes.

’s Avonds was het tijd voor een grootschalige iftar. Dat is voor moslims de eerste maaltijd na zonsondergang tijdens de islamitische vastenmaand ramadan. Maar liefst 1.000 tafelgasten konden genieten van een gratis maaltijd aan een kilometerlange tafel, die van het districtshuis op het Moorkensplein tot aan cultuurhuis De Roma op de Turnhoutsebaan was opgesteld.

De activiteiten werden verzorgd door het district Borgerhout, de middenstandsvereniging Boho2140, de Roma en de vzw’s Voem (Vereniging voor de ontwikkeling en emancipatie van moslims, red.) Karama Solidarity en FMV (Federatie voor Marokkaanse verenigingen, red.).


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Laatste Nieuws op 09/04/2023.

Dit artikel werd gepubliceerd door VRT NWS (Instagram) op 10/04/2023.

vorige volgende