© Diana Sardaryan

Kan reizen een investering zijn in jezelf? Natuurlijk kan dat. De wereld is groot, met miljarden mensen en miljarden wereldbeelden om te ontdekken. Reizen is ongelooflijk. Maar wat als je tijdens een reis een cultuur ontdekt waarvan je dacht dat je ze kende, maar die toch ver van je af blijkt te staan?

Ik kom uit Armenië en woon momenteel in België. Hoewel ik al mijn hele leven vlak naast Turkije woon, kreeg ik maar enkele keren de kans om het land te bezoeken. Ik heb enkele steden in Turkije verkend. Naast de verschillen die de steden hadden, leken veel straten ook op elkaar: veel Turkse vlaggen, overal foto's van Ataturk, straatmuzikanten die Turkse muziek speelden, kleine knusse restaurants met hun traditionele keuken en gastvrije mensen.

Voor mij als Armeense was het altijd heel belangrijk om Turkije te bezoeken. Onze culturen hebben een lange weg samen afgelegd en dat liep niet altijd van een leien dakje. Ik ben dus blij dat ik de kans heb gehad om Turkije van binnenuit te verkennen.

vorige volgende