Na het teleurstellende WK in Qatar beslisten Martinez en de Belgische Voetbalbond dat het beter was om de samenwerking stop te zetten. De Rode Duivels moesten dus op zoek naar een nieuwe moderne hoofdcoach, en die werd ook gevonden in Domenico Tedesco. Jordy, Vincent, Elias en Brice vertellen in de nieuwe aflevering van Langs De Zijlijn wat we kunnen verwachten van de Italiaanse Duitser.

De nieuwe generatie Rode Duivels staat voor de deur. Onder leiding van ‘laptopcoach’ Domenico Tedesco en de ervaren Francky Vercauteren moeten de jonge Belgen doorbreken. Spelers als Onana, Doku en Lavia kloppen steeds meer op de deur, en dat zien ook de jongens van Langs De Zijlijn.

Gezamelijke opluchting

Tedesco is een moderne trainer, die ervan houdt om data en technologie in zijn spel te verwerken. Na zijn eerste twee wedstrijden was er een duidelijke verandering, en zelfs een gezamenlijke Belgische opluchting. De ex-coach van onder andere Schalke 04 en RB Leipzig begon zijn verhaal met twee overwinningen tegen Zweden en Duitsland. Vooral die laatste wedstrijd zal bij veel mensen blijven hangen, we zagen onze nationale ploeg nog eens swingen als vanouds.

Daarnaast komt ook onze Belgische competitie aan bod. De jongens van Langs De Zijlijn bespreken de Europese avonturen, en blikken vooruit op het einde van de competitie.

Bekijk of luister hier de volledige aflevering van Langs De Zijlijn:

Langs De Zijlijn is een voetbalpodcast door en voor voetbalfans. In deze podcast hoor je elke week vier vrienden die hun mening delen over de voetbalactualiteit, met elk hun eigen kijk op de geliefde sport.

De podcast wordt gemaakt door studenten journalistiek Gilles Nuyttens, Vincent Meskens, Nuno Van Eenaeme, Elias Chakrouni, Floris Dezutter, Camille Nigebel, Brice Tassenon, Xander Lievens en Jordy Dewulf. 

Bekijk hier alle afleveringen van Langs De Zijlijn

vorige volgende